01.05.2024

Истинско забавление е да гледаш как българските телевизори тепкат на пръсти около истината за взрива на Кримския мост.

Ясно е, че Украйна е избрала маршрут през Румъния и България, защото това са „пропускливи“ граници.

Кореспондентката на БТВ от Русе не се съсредоточи много на това, че информацията на руснаците е вярна. Взривът, скрит в ролки строително фолио, е бил доста време в Безмитна зона Русе. Тя много държеше да се знае, че зоната се охранява с камери и с оръжие. Не се съмняваме. Украинците също са проучили това. Никой няма да им пипне бомбата. И никой няма да я открие. После пък кореспондентката от МС в София пак се тръшна, че взривеният камион не е влизал в България.

Ами не е влизал, бе. Бомбата е влязла и излязла. През граници на ЕС. На две държави, които се борят за Шенген, но явно не го заслужават.

Цялата камарила „евроатлантици“ мина в обяснителен режим, без никой да обвини България в съучастие.

Не е чак толкова страшно, че бомбата е минала през границите ни. Важното е, че някой си „Глиги“ от ДБ не е участвал в схемата. И през руските граници е минала бомбата. Не правят драма.

Вместо да направим първо обективна и бърза проверка, както би направила държава с авторитет, ние първо отрекохме всичко, после обвинихме руснаците, че нападат хибридно НАТО (чрез такива като нас?!) и после започнахме да ходим на пръсти около истината.

Признайте си, че не ставате за нищо, бе. Не боли.

Богомил Бонев

Бележка на АФЕРА: А по телевизора върви пак дежурното малоумно зомби Велизар Шаламанов, който кретенски плещи, че „правилната позиция на България била от самото начало да отрича“. Като типична евро – атлантическа к@рва, Шаламанов е на почина и на калъп да те хванат – отричай. По варненски казано – инкяр му майката. Идиоти!

afera.bg