04.05.2024

Калина Андролова

Призовавам Кирил Петков като е казал „а“, да каже и „б“. Кои са „независимите анализатори и политолози“, които са му казали, че ще говорят по телевизиите в полза на ПП и са поискали за това 20 хиляди лева на месец! Това са тези анализатори и политолози, които по същия начин си уреждат рекета с абсолютно всички партии и където става, там играят. Когато не става, анализаторите манипулират медийната среда в посока на политичeските опоненти. А когато им платят рекетьорската такса, възхваляват и едно западащо политическо поведение!

Интервюто на Кирил Петков пред Сашо Диков постави началото на реванша и бавното повдигане на ПП, стопяването на разликата от десет процента с ГЕРБ. ГЕРБ направиха много глупости от началото на този служебен кабинет, държат се безцеремонно и безсмислено конфликтно. Аз наистина не разбирам защо го правят, но започват да намаляват предимството, което толкова трудно и сложно отвоюваха. Това е огромна грешка. Но явно ГЕРБ считат, че като сложиха Калин Стоянов за вътрешен министър и Главчев за външен вече са окей с гарантирането на изборния резултат. Аз не разбрах защо ГЕРБ придобиха изведнъж толкова арогантно поведение през последните две седмици, генерираха скандали в парламента, поставиха за министри едни от най-корумпираните лица и пр.

Ако продължат още малко така, следващият път революцията, която неминуемо ще се надигне срещу тях, просто ще ги занули. Защото този път няма да са Кирил и Асен начело на опозиционната вълна. Кирил Петков спечели донякъде от интервюто си при Сашо Диков, защото говореше за пепейската наивност и неподготвеност, и звучеше искрено пред публиката. Иначе по-умните хора си знаят що за балони са пепейците. И народът усети пряко това на гърба си след съсипията, която въведоха с непремерените си дилетантски действия във властта. Разбира се няма как Кирил да не изръси паралелно и една торба с глупости от сорта: „Учили сме го в Харвард как се прави от една бедна страна богата! Колко да е трудно?!“ Само това изречение е достатъчно, за да срути всичко останало, което изговари. Хем дрънка за наивитет, хем пак слага на тезгяха огромно, смешно и с нищо необосновано самочувствие!

Всички ние видяхме какво могат харвардците от ПП, дори и непрекъснато да ни обясняват колко много ГЕРБ и ДПС са саботирали тяхното управление. Глупостта не е необходимо да се саботира, тя сама се проваля! Още нещо каза Кирил Петков: „И ми подсказват едни приятели, на които имам доверие: Тези трябва да бъдат сменени!“. Ето това е един от най-големите проблеми на ПП. Те управляваха държавата с подсказвания от приятели. Това беше най-голямата и груба грешка на ПП, че управляваха не със знания, а с подсказвания, и нанесоха колосални щети на България. Защото подсказванията ги превръщат в играчки за случайността и за външните за партията фактори. Апропо, същият случай е и Радев! Играчка за носачите на куфари. Защото задкулисието, което иска да граби, им подсказваше своите си интереси. А те бяха добре разположени към консумацията на потоците към задкулисието, тоест към корупцията, срещу която трябваше да се борят…

Калина Андролова