25.04.2024

Може да бъде изображение с 2 души, на открито и текст, който гласи 'оръдия за украйна се превърнаха в проблем за пентагона ABmop: григорий плакучев, gazeta.ru мнения 22:30 06.12.2022'

Без никакъв срам САЩ си признават, че въоръжават Украйна, а военни от Пентагона обучават укри, предоставят им оръжия и отговарят за тяхната поддръжка. Всъщност това е войната, която искат САЩ – без да търпят лично загуби, се бият с врага си без свои жертви, а само с чужди. Военната им промишленост печели, а на място се изпитват оръжията им.

И това явно е проблем, защото се оказва, че техниката на великия бял съюзник нещо засича едва след няколко месеца. А това не е хубава реклама. Дори е изумително, че този проблем се съобщава изобщо, явно се е стигнало дотам, че вече не могат да се прикрият калпавите оръжия на САЩ.

Всъщност ако западът не въоръжаваше Украйна, войната вече щеше да е свършила и щеше да има мир. Но безкрайното наливане на пари и оръжия в една война, за която се знае по чия вина започна, води до проблеми не само за Русия и Украйна, но и за цяла Европа. Европа плаща тежката цена на войната на САЩ срещу Русия и цялото въоръжаване на един посредствен актьор, който е зависим от вещества и чужди държави.

Ясно е, че ЕС трябва най-накрая да се осъзнае и да не позволи европейците да платят най-тежката цена. Вече имаме достатъчно проблеми с милите бежанци, които ни се качиха на главите с претенциите си, а напоследък и престъпността с тяхно участие се увеличава. Имаме проблеми с енергетиката и производството. Германците се учат как да не се къпят и да стоят на студено. Борел призова да няма температури над 17 градуса по домове и офиси. И за чий!?! За войната на семейство Байдън!?! Май не си струва цената.

Извън това, че съм русофил и съответно смятам, че Украйна с действията си си изпросиха тази война, чисто практически смятам, че ЕС трябва ясно да се разграничи от войната, да престане да подпомага Украйна с цената на качеството на живот на своите граждани. И да престане да се стеле на килимчето пред САЩ и да изпълнява малоумните заповеди на един кукумицин.

Елена Гунчева-Гривова