19.09.2024

Анастасия Гешева

Продължава да изпъква целта газовата станция за разпределение на газ за Европа като основна причина за нападението на украински войски в Курска област на РФ. Включително Вашингтон Поуст потвърждава моето мнение. Значи този случай разкри още един източник на руски газ за Европа, за който не знаехме, нали всички видове контактни точки между руския газ и Европа бяха прекъснати? Ето, че не бяха. 😁 Продължава информационната война по тази тема, както вътре в Русия, там е особено ожесточена, така и извън Русия, включително в България и то от анализатори, които се представят за антиглобалисти. В Русия информационната война е толкова силна, че някои от либералните представители в, около и извън властта буквално се държат като украинци.

Продължава и дезинформацията по случая, като главната дезинформация идва от създаването на грешна представа, че в областта и около местата, в които се водят боеве, има военни кореспонденти. Другата причина за информационната война са разкритията на корупцията във военното министерство на Русия, където тече истинска чистка. Именно във връзка с това се истерясва отново с главната тема, с която започна и СВО, че руската отбрана и сигурност са продънени, служителите там са идиоти, които не знаят какво правят, а решенията им погрешни, също и че знаели за готвени удари и провокации и не взели мерки. Тези атаки са особено силни по началника на щаба на руската армия Герасимов. Разбира се атаките по Путин не спират никога, в България много ясно се виждат всички анализатори, които не харесват Русия и особено Путин и аз не говоря за либералните анализатори. Следващата тема, с която се разводнява информационното пространство с цел демонизиране на Русия, е че изпратили Вагнер в Курска област. Да, там има и още две частни армии в момента.

Още преди 2 години обяснявах защо Путин изпраща отпред частните армии, а резервите държи отзад. Нямало оръжия в казармите, нямало логистика, повтаря се същия рефрен като преди година, малко преди Пригожин да опита преврат в Москва и са загине след това. Сега същото се повтаря и в Курска област. Друго важно по темата е вземането в плен на руски войници още през първите часове на украинското нахлуване. Ето това е нещо, което е сериозно и заедно с газовия разпределител вероятна истинска цел на Зеленски. Този акт издава, че Зеленски действа на своя глава, не толкова тласкан от американците. Но преди всичко цялата ситуация означава край на постигнатите контакти за преговори. Което автоматично означава, че трябва да търсим английската ръка в цялата работа.

Началникът на кабинета на Зеленски Ермак, за когото руснаците доказаха, че ръководи от украинска страна трансплантационната мафия, която обира органите на убитите украинци и ги предава на американските групи, каза, че преговори за мир щяло да има след като Украйна си върне териториите от 1991 година. Което означава, че процесът е унищожен. Сега предстои да видим руснаците какво ще направят. Защото тази работа така няма да остане.

Анастасия Гешева