18.05.2024

Поредните странни избори в САЩ доказаха една теза, която се споделя от доста политически анализатори – краят на проекта „Демокрация“. Последното десетилетие думата все по-рядко се споменава, а народът няма думата почти за нищо. Политическата класа се самовъзпроизвежда, а всеки различен се допуска само след приемане на правилата за запазване на статуквото.

Президентските избори в САЩ показаха много странни случаи, когато мъртви гласуваха, а броенето на гласовете би накарало и дилър от Столипиново да почервенее от срам. Сегашните избори за Сената и Конгреса са подобни. Освен култовото събитие да гласуват от отвъдното, се случи да се изберат и политици, преминали в по-добрия свят. Как точно ще участват в политическата дейност, поне на мен не ми е ясно, може би Сената някакви спиритически сеанси ще прави.

В България политическата класа се избира от около 30 % от българите. От тях около 10 % гласуват за партии, които не влизат в парламента или не подкрепят никого. Останалата част от народа не е представена, но това не впечатлява никого. Политиците си действат така, все едно са назначени лично от Бог на местата си.

Народите по света не искат войни, не искат да издържат търтеи, които са се специализирали в това да са социално слаби, не искат много неща, които политиците им налагат. Помните ли каво означава точно демокрация?!! Власт на народа. Смятате ли, че такава има? Има власт на стадото, ръководено от вълци.

Световните елити отдавна не си правят труда дори да ни оставят илюзията за свобода и демокрация. Все повече решенията си налагат със сила и не си правят труда дори да ги правят приемливи за хората. Прекрасният нов свят идва. Политическите елити винаги са проекти. В които случайни хора не влизат или бързо биват изхвърлени, ако не играят по правилата. Дори тези, които смятате, че са съпротива, са внимателно подготвени и контролирани опозиционери, които след спускане на завесата сядат на същата трапеза като господарите.

За стадото остават илюзиите и въпросите. За просветените остава гнева, че това се случва и яростта да се съпротивляват срещу новия свят…..какво ще се случи, няма как да се знае. Защото дори на най-сериозните планове на дявола, Бог има свои решения.

Елена Гунчева-Гривова