20.09.2024

Недялко Недялков

Ето това е страшното.

Розовият комунизъм официално обяви война на Русия чрез резолюция на Европейския парламент, която насърчава Украйна да удря руски градове със западно оръжие.

Лунатиците-евроджендъри, лакеи на Мамона и Сорос, няма да се кротнат, докато не подпалят Трета световна.

Когато бомбите затрещят обаче, тези храбреци ще си плюят на петите из именията си по арабските емирства и ще оставят на пангара невинните, бедните и беззащитните.

Хубаво е да се знаят имената на българските евродепутати, които гласуваха „за“ войната, за още жертви, за още анихилация – Андрей Ковачев и Андрей Новаков от ГЕРБ, Илхан Кючюк и Танер Кабилов от ДПС, Никола Минчев и Ицо Хазарта от ППДБ.

Ивайло Вълчев от ИТН съвсем по п*далски се въздържал, което според мен е особено срамна позиция – отказваш да се определиш на чия страна стоиш, на страната на живота или на страната на смъртта, сякаш в огъня има брод…

Чест прави на Петьо Волгин и колегите му от „Възраждане“, че единствени са възразили на безумието.

Както може да се очаква, мишките от БСП са се изпокрили и изобщо не са влезли в пленарна зала. Никога в историята си столетницата (за която гласуват предимно консервативно мислещи хора и русофили) не е падала до такова дъно.

Да споменем и че въпросната човеконенавистническа резолюция изисква от страните-членки на ЕС и НАТО да се ангажират с военна подкрепа за Украйна в размер на МИНИМУМ 0,25% от техния БВП годишно. Годишно и очевидно ДОЖИВОТНО.

Проумявате ли как ни заробват за поколения напред, и то без да сме ги упълномощавали? Как цинично се разпореждат с нашия труд, с нашите пари, с нашите данъци, с нашите блага, харизвайки ги на една чужда държава?

От чие име, с какво право, с каква легитимност? Може би с „легитимността“ на рекордно ниската активност, с която бяха избрани за евродепутати?

Потресаващо е всичко това, но още по-потресаващо е, че го търпим и приемаме, едва ли не с безразличие и сякаш не се отнася за нас. Търпим и предпочитаме да се дърлим тук за DJ Мартен и „Луда по тебе“, да се обуначваме до припадък в безсмислен виртуален пехливанлък, вместо да грабнем гьостериците и да ги подпукаме по устав.

Резолюция на демократична (уж) европейска институция, която зове за война, не за мир?! И това доживяхме. Отделна тема е дали ще го преживеем.

Недялко Недялков