16.09.2024

Калина Андролова

Психологически реинженеринг е когато се опитваш да обясниш как клането във Великобритания не е сблъсък на цивилизационни несъответствия и провал на глобализма, а е случайност на проблемния характер и индивидуална непоносимост. Глобалистката пропаганда оправдава всяко престъпление, извършено от представители на малцинствени групи, като съответно демонизира и потиска националистическите настроения, преследва реакциите с полиция. Безпрецедентната американска глобална хегемония най-после трябва да осъзнае, че идеологията глобализъм, която й донесе могъщество, се провали и хвърли света в хаос.

Мигрантските вълни, походът към криво разбрана толерантност и разграждането на националните държави, за да се движи света кън глобално гето, се оказаха подвижни пясъци. Глобална Америка години наред налага доктрина на демонтиране на националната власт, за да постига наднационален контрол, но се оказа, че постига хаос. Все още единствено националната държава може да решава правилата, по които да живее едно общество, Отслабването на правилата създава анархия. Политическата клоунада и нестабилност дезориентира хората, създава им тревожност и неспокойствие. Глобалната сигурност, уж осигурявана от САЩ, се основава на поддържането на фиктивна национална власт в държавите и по същество създава глобално хаотизиране. Държавите, които не се съгласяват да бъдат управлявани през сламени лидери и да предоставят ресурсите си за изсмукване към глобалния център, се обявяват за ос на злото и се изолират от взаимодействие. Когато такива държави обявят своите интереси, те се предизвикват за война с всички средства, най-често се провокира конфликтиране с марионетки в региона. Целите, които САЩ си поставиха през 20 и 21 век, са износ на демокрация и край на политическата несправедливост чрез сваляне на някои диктаторски режими. Но се оказа, че това е маркетинг на нагона за глобално господство.

Бих разбрала този нагон, който е съществувал винаги в историята, има десетки империи, ние просто живеем в поредната. Но не мога да приема, че оръжия на тази империя са разграждането на биологичните основи на човешкото същество, въвеждането на разгул и объркване на програмата на Създателя. САЩ не се борят с Китай, тъкмо обратното, цялата им борба за либерализъм и разграждане на национализмите, събира и твърдява Китай още повече. Още повече затвърждават правотата на силната ръка и ефективността на дисциплината във възхода на държавата. Глобалната привлекателност на САЩ се самоприключва именнно чрез ексцесията на контролирано налагане на аномално поведение, чрез натиск нормалността да бъде отстранена, чрез насилствено лансиране на джендъризма, чрез пародията на свобода и демокрация. Американското превъзходство и водачество се провали с гръм и трясък от тях самите. И агонията на тази съвременна империя завлича Европа към необратима промяна.

Американците се държат късогледо и безобразно, а европейските лидери с малки изключения – напълно позорно. И тук не става дума за мигранти, раси, етноси и национализми, а за политически разум и грижа за бъдещето на Европа – как да се съхрани Европа жизнеспособна, мирна и благоденстваща. Голямата вина на САЩ е, че въпреки че осъзнават своя провал, използвайки огромното си влияние върху Европа, те потискат и мачкат с всички средства пробуждането на Европа. И ако светът очаква Тръмп, то е защото светът очаква САЩ да се измъкнат от своя пълен провал на глобално властване, запазвайки някакво лице. Тоест САЩ няма да променят целите си, но биха могли да променят идеологията и доктрината си на господство.

Разбира се зад всички тези идейни течения на глобализма стоят огромни пари, на които изобщо не има пука дали Европа се закрива или населението на планетата ще оперира половите си органи за закуска. А никой не може да спре, ако произвежда пари, дори когато е ударил дъното. Още копае, още и още. Това е наркомания. Може да бъде изваден само насила от рова.

Калина Андролова