05.05.2024

Той е разбрал, че двете отклонения на либерализма, сталинският комунизъм и неолиберализмът са извращения в развитието на човечеството и за да запази Русия, използва дори диктаторски методи!

Путин е живял по време на комунизма и е стигнал до убеждението, че липсата на производителност и ефективност т.е. на пазарни отношения, води до дефицити, независимо от добрите социални постижения!

Затова той налага пазарното стопанство, утвърждава либералните отношения в икономиката и отприщи инициативата и предприемаческия дух в Русия!

Едновременно с това разбира, че неолиберализмът трябва да бъде озаптен, затова създаде силна държава, монопол в управлението на обществото, концентрира огромните природните ресурси на Русия под шапката на държавата!

Затова руската икономика не рухна, защото силната държава и частният бизнес работят в тандем перфектно!

Резултатът е мащабното развитие на ВПК и производството на оръжие, което в пъти изпреварва времето преди войната в Украйна!

След речта си в Мюнхен, където предложи на Запада създаване на общи гаранции за една нова и сигурна Европа и решението на НАТО от 2008г. в Букурещ за разширяване на НАТО още на изток с приемане на Украйна и Грузия, той разбра окончателно, че ЗАПАДА иска плътно да обкръжи Русия с неприятелски държави!

Целта започна ясно да прозира-унищожаването на силна Русия, разпартачосването на нейните територии като Югославия, ЗАВЛАДЯВАНЕТО на огромните ПРИРОДНИ РЕСУРСИ, и превръщането на Русия в пазар на ЗАПАДА!

И той започна упорито да работи за ДА ЗАЩИТИ военно и икономически Русия!

Санкциите след Крим-2014г. го накараха да развие селското си стопанство и хранително-вкусовата промишленост в такива мащаби, че днес Русия не само се храни сама, а и изнася хранителни стоки, магазините пращат от евтини меса, колбаси, сирена, яйца плюс всичко останало на много по-ниски цени!

Затова Русия днес е на пето място в света по покупателна способност!

Новите санкции на САЩ и ЕС принудиха Русия да създава нови стоки и услуги, разработки със собствени суровини и технологии и това води до още по-интензивно развитие на руската икономика!

За разлика от времето на Горбачов, който не направи нищо, само едно -предаде СССР! За да спаси Русия от Запада Путин създаде силен ВПК, нови оръжия, БРИКС, ШОС и други формирования, помогна на Ирак, сдобри се с арабите, особено САУДИТСКА АРАБИЯ, ЕЛИМИНИРА ОПОЗИЦИЯТА В РУСИЯ, и реши да си вземе своето, непрекъснато мачканото от неонацисткото, националистическо правителство в Украйна, което извършва геноцид спрямо рускоезичното население и територии в Украйна, с идеята да я превърне в неутрална държава, „като Беларус“!

Путин нито е либерал, нито реакционер, нито консерватор!

Путин има доста характеристики на прогресивен политик, по-скоро твърд националист, който използва различни похвати, действия и методи!

Либерал в икономиката, диктатор в политиката, приятел с развиващите държави в името на един мултиглобален свят, в който няма една доминираща глобална сила, която използва силата на парите и военните оръжия в отношенията между държавите за да налага интересите на Запада над останалия свят!

Путин вече постигна своето, дяволът излезе от бутилката!

От тук нататък, каквото и да се случи, бързо или бавно, човечеството ще върви по този път, ако не ще загине!

Това е новият път и първата крачка към истинският социализъм!

Постигането му ще изисква още много решителни крачки, много битки, време, пот, сълзи и победи в името на един по-справедлив и морален свят!

Новото винаги се ражда в пламъците на войната.

За съжаление насилието все още е основна движеща сила в развитието на човечеството, вместо силата на морала и нравствените ценности, социалната и човешка справедливост, мира и международната сигурност и солидарност!

Петър Къртев