23.04.2024

През февруари тази година, с разгръщане на събитията, които разбиращите процесите в света очаквахме, се появи една много удобна за любителите на либерал-глобализма цинична фраза, ако не се лъжа огласена публично от адвокат Хаджигенов, пращаща Русия, или Путин или Митрофанова на един точно определен мъжки орган. И в захлас родните русофоби, включително роднините, се втурнаха да осмиват врага и чрез цинизма да изразяват дълбоката си омраза. На мен не ми се вярва, че през февруари, март, април, май и юни по света и у нас е имало хора, които наистина са си мислели, че Русия ще умре, ще фалира, ще загуби войната от Украйна и ще изчезне от картата на света, а Путин ще бъде свален, съден и вероятно убит. Не ми се вярва, но всички обществени анализи показват точно това, мнозинство хора са вярвали и очаквали да се случи всичко това, а руснаците да идат на….

Днес, в предпоследния ден на юли, като наблюдавам световния информационен обмен, ми се струва, че на…..отиват всички, които пращаха там Русия. Даже смятам, че дълго ще останат на този…..
И още повече смятам, че вероятно ще има такива хора и държави, които скоро няма да могат да се освободят от руския ……

Ще разгледам основните русофобски опорни информационно-обработеащи точки.

1. Русия ще загуби войната с Украйна и позорно ще бъде унизена.

Не, не само че няма да загуби тази война, но ще постигне присъединяване на руските части на Украйна към РФ.
Не, Русия няма да загуби и войната с НАТО, нито с Великобритания, нито със САЩ, нито с Китай, ако и се наложи да води такава.

2. Русия ще фалира и ще бъде икономически труп.

Точно обратното.
Русия ще постигне икономическа независимост от досегашния икономически световен ред и ще започне нов период в своето икономическо развитие, включително създавайки нова икономическа философия, подходяща за новия световен ред и създавайки нов икономически модел през нова световна валутна система. Нейната икономика ще преодолее санкциите и ще ги обърне в своя полза, както и в оръжие срещу тези, които и ги наложиха. Това вече се случва.

3. Русия ще бъде разчленена.

Не, няма да загуби територии, нито зони на влияние и гравитация. Точно обратното, Русия ще прибави територии и ще увеличи зоните на влияние, като ще затвърди сателитната си външно политическа система. При това то ще бъде постигнато изцяло чрез мирни средства с изключение на Малорусия и Новорусия (сегашна Източна и Централна Украйна) към РФ.

4. Путин ще бъде свален и съден/убит.

Не, няма да бъде нито свален, нито съден или убит. Путин ще изведе докрай мандата си и вероятно ще започне нов. По отношение на Запада в момента Путин не трябва да прави почти нищо. Самият Запад така яко се настани на….., че е нужно просто само да се гледа какво става с него в резултат на зловещата вербална и материална агресия срещу Русия.

Сега ще разгледаме и обратните опорни точки.

1. Западът – САЩ, ЕС и Великобритания и доминионите и – наричани в геополитиката Колективният Запад, ще реализира огромен успех срещу руската агресивна, недемократична държава

Не, Западът не успява да получи никакъв успех срещу Русия. Цялата западна представа за Русия, която бива налагана чрез медиите, се руши.

2. Западът е демократичен и миролюбив, който се грижи за слабите държави и ги пази от опасните хищници

Не, ясно се вижда, че Западът е хищникът, който напада и усвоява своите жертви по класически сценарии, използвайки паравани от миловидни предлози. Демокрация в него не съществува.

3. Западът е стабилен, морален, обединен и силен.

Нито едно от четирите.
Западът се оказа в такъв разпад, че е мъчително да се живее. Моралът е античовешки, стабилността му се оказа отдавана загинала, добре прикривана чрез насилствено държане на политиките в една и съща форма. Западът се показа слаб във всяко отношение, не е в състояние да разреши градивно нито един въпрос. Включително, при такова ниво на военно развитие, Западът не е в състояние да проведе истинска война срещу истински противник, не войни срещу слаби и сегментирани противници.

4. Западните общества, лидери и култури са носители на цивилизационните ценности на планетата.

Точно обратното.
Към момента се вижда ясно, че именно Западът е проводник и изразител на антицивилизацията, античовещината и антикултурата. Антибожествени сили.

Тези, които пращаха Русия на….., се озоваха точна на….. и ще поостанат там.

Една новина, която не е от лесно смилаемите, ако изобщо се съобщи, а в България тя не се съобщи.

Русия създава нова международна борса за ценни метали, която ще бъде алтернатива на лондонската борса за ценни метали, която е сърцето на Лондонското Сити, сърцето на западния задкулисен център, от който се движат конците на целия свят.
Това е удар точно в гнездото на западното глобално господство и на западният таен доскоро задкулисен световен елит. Този удар ще бъде смъртоносен!
Носител на идеята е министърът на финансите на РФ Силуанов, но зад него прозира лично Владимир Владимирович Путин, когото либералите пращаха на……
Ето го, от там, където го пращаха, той удря англо-саксонската златна мина право в сърцето, отнемайки от ръцете и търговията със злато, сребро и платина. В новата борса разбира се ще се търгуват и другите драгоценни минерали като титан, уран, диаманти. Разплащанията няма да бъдат в долари и паунди, а в рубли. Чухте ли добре, глобалисти, в рубли!

Тази идея Русия подготвя отдавна.
Войната в Украйна и санкционната война задвижиха руската активност.
Посещението на Лавров в Африка, основен източник на ценни метали, доведе до обявяване на намерението за изграждане на Московската борса.

Да, Русия и антиглобализмът определено отива на…..
Западът се разпада като къщата от карти, която умело пробутваше на целия свят.