02.05.2024

На 13.01.2024 АФЕРА публикува:

ТОЗИ ИЗРОД Е ЗА РАЗСТРЕЛ! ОТ САЩ ИСКА ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ИЗЧИСТЕНА ОТ ФАКТИ, СПОСОБНИ ДА ПОРОДЯТ ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ РУСИЯ В МИНАЛОТО НИ И РАЗПРАВА С МЕДИИ И СОЦИАЛНИ МРЕЖИ!

На 11 март т.г. Веселина Томова, като собственик и главен редактор на сайта АФЕРА, бе извикана да дава обяснения по образувана проверка от Военна прокуратура, образувана по чл.144 от НК.

Чл.144 от НК гласи:

чл. 144. (1) Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се наказва с лишаване от свобода до три години.

(2) За закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му, или спрямо лице, ползуващо се с международна защита, наказанието е лишаване от свобода до пет години.

(3) Наказанието е лишаване от свобода до шест години, когато:

1. деецът се е заканил с убийство;

2. деянието е извършено от лице по чл. 142, ал. 2, т. 6 и 8;

3. деянието е извършено в условията на домашно насилие;

4. деянието е извършено по расистки или ксенофобски подбуди.

Пълен потрес!

Вместо лицето военен министър Тагарев да бъде подведено под отговорност, че заплашва националната сигурност след като в изявление зове за пренаписване на българската история и настоява за разправа с медии, социални мрежи и свободата на словото, срещу сайта АФЕРА е образувана проверка, защото …. заплашвал Тагарев с убийство!

АФЕРА препубликува позиция на Съюза на българските журналисти относно скандалната позиция на Тагарев от САЩ, че българската история на практика трябва да бъде пренаписана, както и че трябва да тече разправа с медии и социални мрежи, които не спазват „правата“ американска линия.

Под позицията на Съюза на българските журналисти, АФЕРА в прав текст коментира, че Тагарев е за разстрел.

В резултат, веднага някоя поръчково направлявана ръчичка е подала сигнал да бъде образувана проверка във Военна прокуратура срещу … АФЕРА.

Куп ресурси на държавата са впрегнати в тази поръчка, като дори и „Криминална полиция“, вместо да се занимава с далеч по-сериозни казуси, е натоварена от прокуратурата да разпитва Веселина Томова.

Впрочем, Томова в обясненията си заяви, че ако иска да убива някого, няма да му съобщи на този някой от сайта АФЕРА, че ще го убива.

Както и че факта, че изобщо Военна прокуратура е образувала проверка срещу свободно изразена позиция относно националното предателство на военния министър, е показателен за правилността на острия коментар на АФЕРА.

И същите тия ПП/ДБ „тагаревци“ пищят срещу зависимости в правосъдната система. Нагледно се вижда от това безумие, образувано срещу АФЕРА, какво ще се случи ако точно тия „простоидиоти“ овладеят регулаторите, както те ги наричат.

Щом могат сега да задействат прокуратурата за такова безумие, представете си ако овладеят всички регулатори, как ще се разправят с всеки, който не им свири по гайдата.

И няма да заявиш позиция, че са за разстрел?

Айде, бе!

Този живот е за смелите!

Веселина Томова

https://afera.bg/