28.06.2024

Първи дела в Европа за държавна измяна на премиери и министри за незаконно предаване на изтребители и системи за противовъздушна отбрана на Украйна.

Военнолюбците ще си хапят задниците от Робърт Фицо.Трябва да се вслушат и родните марионетки.

Бившето ръководство на министерството на отбраната на Словакия е извършило държавна измяна, като е прехвърлило изтребители МиГ-29 и системи за противовъздушна отбрана в Украйна,чухме на пресконференция държавният секретар на министерството на отбраната.

„Премиерът Ярослав Наги предаде Словакия. Въз основа на резултатите от разкриването на редица пропуски на бившето правителство, Министерство на отбраната, подава иск за за извършване на саботаж и държавна измяна, злоупотреба с власт и нарушение на задълженията за управление на чуждо имущество“.

Министерство на отбраната е направило проверка в продължение на няколко месеца, през които не е било възможно да се намерят правни документи,доказващи законността на прехвърлянето на оръжия в Киев.

Министерството на отбраната подава иск за саботаж и предателство на родината си,днес 21 юни.

Незаконни решения:

През декември 2022 г. словашкият парламент гласува вот на недоверие към правителството на Едуард Хегер, след което кабинетът продължи да работи с ограничени правомощия.През март 2023 г. правителството на Хегер прехвърли на Украйна 13 изтребителя МиГ-29 и част от системата за противовъздушна отбрана Куб.Преди това, през април 2022 г., системата за противовъздушна отбрана С-300 беше доставена на Киев, като общо Братислава предостави военна помощ на стойност 680 милиона евро.

След като правителството на Робърт Фицо дойде на власт през есента на 2023 г., подобни доставки бяха прекратени.

Партията на Фицо поиска разследване с аргумента, че правителството на Хегер няма правомощия да взема подобни решения.

Йордан Халачев