09.05.2024

Добро утро и честита Баба Марта!

Тематично ще ви сложа Мартеничка червена.

Предаването КОНТРА на Страхил Ангелов, трогателно ми напомня на НА КАФЕ с Гала.

Интонацията при говорене, коментарите в стил „Една комшийка каза“ и нивото на лексикалните изразни средства странно напомняха посредствените такива на Кристина Патрашкова и Ромина Тасевска.

Ако направим аналог на героите в студиото на Страхил Ангелов

Бих оприличила Николай Марков с Патрашкова и Недялко Недялков с Ромина Тасевска.

Марков като една истинска Патрашкова назидателно и с метафори обяснаява на „русите“ си колежки (Страхил Ангелов – ГАЛА и Недялко Недялков -РОМИНА) същността на (мазните пехливански борби). Оказа се, че били с Турски произход.

Разчепкаха кой, как и колко цака над Тагарев, колко Тагарев наддава за въоръжението на Украйна… и други ситуационно парламентарни вицове от седмицата…

Последва анализ на това, колко от задължителната литература са изчели парламентарните ни представители, като се изказа мнение, че от задължителните 100 книги , парламентаристите едва ли са прочели и 85.

За финални думи на новото сценично начинание в телевизия ЕВРОКОМ, което можем да наречем спокойно“ РАЗДУМКА на мезе“ или „Трима Братя – Три сестри“ Страхил Ангелов (ГАЛА) и Недялко Недялков (РОМИНА) изравниха националната чест със спонтанна емоция, а полковникът (Патрашкова) финишира седянката на „ПЪРВО БЪЛГАРИЯ“ в типичния епичен Марковски стил като прикани електората да залее връх ШИПКА стихоплетствайки:

„Този връх висок е той ще ни съзре,

ако би бегали, да мрем по добре“

Драги ми Смехурковци,
към вертикала нагоре 
от водоравния хоризонтал долу, 
в петъка преди Шипка
Ваша кака ИФФКА!