25.04.2024

За брутален удар срещу легален и напълно законен бизнес, разкриват от сайта News24sofia.eu.

На 05 март тази година няколко жълти сайтове взеха и пуснаха един и същ съмнителен препечатан материал – „разследване“ на известния с жълто-кафяви новини в-к „Уикенд“ за лихварска „банда“ в София. В материала на изданието се твърди, че техни „верни източници“ от системата на МВР са им дали информацията за „бандата“ и „далаверите“, които те са въртели. Оказа се, че информацията, която има вестник „Уикенд“ е дадена от конкурента фирма, а за целта е платено на изданието да пусне непроверена и недостоверна информация за „разследването“. Информационна агенция News24sofia.eu научи, че изданието е поучило над 2 бона за да напише материала с цел да унищожи легален и законен бизнес както и да унижи публично определени хора и съдби като лицата Валерия Попова и Паруш Парушев.

Ето какво излезе в няколко „новинарски сайтове“.

„Огромно разместване на пластовете в полулегалния кожодерски бизнес с лихви се вихри в София„. Не отговаря на истината. Според разследващите, които са работи по случая има конкретни сигнали пускани в конкретни държавни инструкции само от един и същ човек. (КОНКУРЕНЦИЯ)!

„На пазара на така актуалните бързи кредити се вихрят играчи от столичния ъндърграунд, а сред тях личат познати фигури, които доскоро дефилираха с белезници из съдебните зали„.

Първо: няма ъндърграунд.

Второ: няма белезници, няма осъдени, няма и съдебни зали. Според информация на прокуратурата има извършени проверки на базата на сигнал от един човек без доказателства и свидетели. След показанията на въпросния човек има акция на държаните институции. Да има извършени арести, но няма осъдени нито има глобени нито има открити нарушения. След серия от разпити на задържаните (набедените) от конкуренцията хора, са официално оневинени от съда.

Продължаваме да четем извадки от материал: „Според разследване на седмичника „Уикенд“, който се позовава на собствени източници от МВР„. Извиняваме се, но това е несериозно колеги. Първо подобна информация трябва да има публични източници, а не скрити. Та да продължим към „разследването“: „Паруш Парушев – Паро Боксьора и 38-годишният Виктор Боцев -Джуката раздават незаконно бързи кредити срещу колосалната лихва от 100%. Тоест, ако вземеш 1000 лева, много скоро имаш да връщаш 2 бона„. Първо: как в 21 век си представяте някои да раздава незаконни кредити ей така на готово? Второ: подобна информация, че взимаш 1000 лева, а след това връщаш 2 бона не отговаря на реалната истина. Дадения човек, който взима 1000 лева кредити не връща 2 бона след два, три, четири месеца, а след една цяла година… именно за това лихвата става 2 бона защото дадения човек не спазва срока за връщане на парите и след една година с лихвата трябва да върне 2 бона. Алооооо, уважаеми колеги проверявайте си информацията и „източниците“ по-сериозно.

Четем още от материала на вестника: „Според наличната службите информация бандата на бившия боксьор Паруш Парушев работи с незаконен франчайз на финансова институция, чийто лиценз е притежание на някой си Лъвчо Димитров от миньорския, но много опасен град Перник. Мъжът изглежда като двойник на тик-ток звездата Чеченеца, а внушителната му осанка респектира длъжниците. Освен Паро Боксьора и Виктор Джуката, в лихварската банда влизат още госпожа Валерия и мъжът й, а панделка на силовата брига слага Пешо Малкия, познат в „Люлин“ с лице, татуирано цялото в кръстове„.

Тук имаме няколко въпроса, а те са: Кои по-точно са „службите“, който са казали думата: „бандата“? Кои са тези държавни служби, които са доказали незаконен франчайз на финансова институция? Какво незаконно видяхте да ползват друг лиценз за работа? Интересно: дали вестника има доказателства, че лицето Лъвчо Димитров е „опасен“? Имате ли доказателства, че Димитров респектира длъжниците на пари? Имате ли ясни и конкретни доказателства, че има водена лихварска банда? Уважаеми колеги от в-к „Уикенд“ знаете ли коя е госпожата Валерия? М-не, ама ще Ви кажем: Валерия Попова, тя е жена на Паруш Парушев. Това е същата тази, която ще „наказали“ публично. Унижили сте я без да сте я потърси ли мнение, коментари и позиция преди платения ви материал. Това е жената, която днес вече е на 40 години създала сама бизнеса си с под и труд на челото. Е това е тази Валерия, която е ударена от конкурента си, който Ви е платил за да я направите на „лошата“.

„Дамата Валерия е почитателка на грамадните джипове „Мерцедес“ G-класа, с които е запълнила множество постове в социалните мрежи„. Е, не! Това доказва колко „сериозна“ българска „медия“ сте. Евала! Излагате се още… Въпрос: Какво лошо има да кара кола „Мерцедес“ G-класа? Нали колата е законна? Или според „източника“ Ви е незаконна? И не разбираме: Какво лошо има да качва свои снимки в социалната мрежа? Нима Вашите журналисти нямат профили в социалните мрежи и не качват снимки с коли, приятели, купони? Не ни се вярва…. ама нали сте вестник какво друго да пуснете…

„Според източника на „Уикенд“ всички участници в бандата за кредити са криминално проявени, и нямат право по закон да се занимават с отдаване на финансови заеми. Не е тайна, че босът Паро Боксьора е лежал в затвора за Паро Боксьора, а неговата лява ръка Виктор Боцев е изправян пред закона за въоръжен грабеж и разпространение на наркотици„. Опа… да припомним, че няма банда…. едно и също нещо повтаряте сто пъти…. Въпроси: кои по-точно са криминално проявените лица? Кой каза, че нямат право да се занимават с финансови заеми? Вие от вестника ли го казвате или „източника“ Ви? Откъде по-точно имате информация, че Паро Боксьора е лежал в затвора за сводничество? Кой Ви даде информация, че Виктор Боцев е задържан и съден преди време за въоръжен грабеж и разпространение на наркотици? Не уважаеми колеги. Нямате нито един документ с подпис и печат. Не нямате доказателства. Нямате нито съдебни решение нито тежката дума на съдия… имате само и единствено едно нещо: „Ваш източник“…. нищо повече.

„Джуката е брат е на Габриел Боцев – Жабата, като двамата са сочени за едни от големите столични наркобосове„. Въпрос: доказателства за това, че са наркобосове имате ли? Полицията, прокуратурата и съда доказали ли са това, че са наркобосове?

„Проверка на „Уикенд“ разкрила какви са правилата и условията за регистрация на финансова институция и не е изненада, че люлинските бабаити не отговорят на нито едно от тях. Най-малкият проблем на Паро Боксьора е изискването на чл.4 от Наредба № 26 да притежава минимално необходимия капитал за вписване в размер на 1 000 000 лв. Най-важното е друго – изискванията към лицата, които управляват и/или представляват финансовата институция да имат висше образование, да имат най-малко 3 години опит в областта на икономиката, правото финансите, информатиката; да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, освен ако не са реабилитирани; не са налице обстоятелства. поставящи под съмнение неговата квалификация, Професионален опит и репутация…“. Това няма да го коментираме… по-горе вече зададохме въпросите си…

„Въпросът е как е възможно бандити от ранга на Паро Боксьора и Виктор Джуката да въртят фирма за бързи кредити с чужд лиценз под носа на държавата? Възможният отговор е само един: едни пари сменят собственика си – облечено във власт ченге от върховете на МВР, ядосва се информаторът под пагон„. И какво? Пак казвате „бандата“ за 200-ти път? И какво ни казвате, че МВР прикриват „бандата“? Дали? Под носа на държавата и какво казвате, че държавата не знае какво се случва и, че ако е знаела не се е намесила? Кой е този „МВР-източник“? Име? То защо Ви питаме ясно кой е… „източника“ Ви от конкуренцията нали? И откога човек, който се занимава с бързи кредити работи в системата на МВР и раздава на готово информация извън системата на МВР?

„Затова е крайно време българската прокуратура и МВР да влязат в следите на въпросните играчи и да се заеме сериозно с тях„. Хубаво де… прокуратурата и МВР направиха акция, арести и какво? Пуснаха ги, а защо? Защото всички институции не са открили никакви нарушения и незаконни дейности за хората твърдящи във вашето „разследване“.