24.04.2024

Елена Гунчева - Гривова

Интересно е, че за Македония и САЩ им е много важно България да има стабилно правителство. Съдейки по коментарите на българите, изобщо не ни е важно. Ама никак. Особено като знаем, че това правителство ще е или на издуханите пепейци, които по случай на победата си ще направят шеметен прайд и след това ще изпратят българи на фронта, или ще е на ГЕРБ, които ще продължат да крадат, да крадат, да крадат….засега друга алтернатива за правителство не се очертава. Ако случайно пък се направи някаква коалиция, изобщо не се съмнявам, че ще обедини най-лошото от всички участващи в нея партии.

Интересно е защо Македония и САЩ искат стабилно правителсство в България. Главният губернатор на колонията дори привиква при себе си политици да им набива канчето, че правителство трябва да има. За щатите им е много важно, защото трябва да се вземат решения за въвличането на България във война.

В момента редовно правителство категорично не ни трябва! Миналата година го видяхме редовното какви поразии направи. Служебното, че е издънка, е ясно, ама надали ще прави чак толкова резки движения. Радев, какъвто и да е, се съмнявам да прати българи да се бият на фронта срещу Русия.

В момента на фронта в Украйна текат важни процеси. Скоро ще се види изходът от ситуацията там. И е жизненоважно да си стоим настрани и да не се бутаме между шамарите, защото със сигурност ще ни ошамарят. И от двете страни! Наесен отново ще има парламентарни избори, заедно с местните. Тогава нещата могат да се решат по-добре за българите. Макар и гледайки наличните големи партии, да съм песимист. Защото всички са проекти. Най-големите са ГЕРБ и ПП, ако новият губернатор не сътвори нов „спасителски“ проект на посолството, който да обере народния вот, пак ще се окажем със същите проекти. Тоест да избираме различните злини. Това ни е изборът. Все едно да избираш какво да ядеш, когато си много гладен – пържени хлебарки или червеи на скара.

Народът трябва да покаже на политиците, че не ги приема за негово представителство. Тричане до дупка за всеки, който е във властта. Не трябва да допускаме за пореден път да ни въвлекат в национална катастрофа…

Елена Гунчева-Гривова