08.05.2024

Резидентът Радев вече простее! Стана като банкянската говоряща тиква.

Абе, другарю президент. Толкова ли е малък мозъка ви, че лично и публично квалифицирате македонския казус като „престъпление от омраза“? Тази квалификация изказана от президента и настоящ едноличен управник на цялата страна за кого работи? За българските интереси или против тях? Кой съветник ви пълни главата с такива и подобни глупости, та не виждате по-далеч от носа си? Толкова ли е трудно да се разбере, че Македония не е хапка за всяка уста и там трябва да пипат знаещи и можещи, а не мъртвите души. Жалко само за хилядите българи, които загинаха за националната кауза, която днешните ни държавници опустошихте. Ами като не знаете нищо, поне си мълчете, бе, пичове.

Мълчи Радев, мълчи! Мълчанието е злато, бедни ми Йорик.

Борис Джонсън, бившия английски премиер се оплаква, че Владимир Путин го заплашил с ракетен удар. Живи да ги оплачем тия англичани! Нека сега си припомним какви ги вършеха английските военни инструктори и наемници интегрирани в нацистките органицазии в Украйна, които Русия разби за 18 дни. Непобедимите азовци, които открито бяха подкрепяни не само от Великобритания, а и от целия свят станаха на кайма само за броени дни, а много от тях руснаците си прибраха по затворите, за да имат какво да показват пред международните съдии след като свърши всичко. Да продължим. Последвалата след Джонсън премиерша на Великобритания, на която цял свят се смя, заплаши Русия с ядрен удар. Директно и открито! След това изтече набързо в обратната канализация без да остави съществени следи. Освен спомена за нещо по английски гадно.

Сега излиза, че Великобритания е жертва, а не Русия. Сякаш Русия изпрати в Лондон симфоничния си оркестър Вагнер, за да посвирят лично на Джонсън и кралицата. А не обратното! Лондон направи и продължава да прави всичко възможно, за да пострада за пореден път, но на кой му пука за някакъв град бил той и Лондон. Германия също започва да забравя Курската дъга и броя на танковете, които участваха в нея. Очевидно не помнят и не знаят, че нито 50, нито 100, нито 1000 танка ще променят нещо в Украйна, освен броя на труповете от украинска страна т.е. пак от руска по свои начин.

Но. Най-големия кеф на саксонците е да гледат как воюва руснак срещу руснака. Или руснаци срещу свои други кръвни братя. В това мъртво число сме сложени и ние.

Николай Марков