02.05.2024

Реформи в България означава осъдени политици и длъжностни лица (бивши и настоящи) в затвора за корупция, като в Румъния. Реформи означава да на сме първи по бедност в ЕС, а да се повиши жизнения стандарт и да се изравнят пенсии и заплати със средните за ЕС. Реформи означава върховенство на закона и правосъдие, а не Пепи Еврото (в прегръдки с магистрати) и “нотариуси” да мародерстват в съдебната система, охранявани от полицията. Реформи означава не нови и нови болници за източване на Здравната каса, при най-висока смъртност и най-ниска продължителност на живота в ЕС, а качествено здравеопазване.

Реформи означава не заспал народ от наблюдатели, а будно гражданско общество, което се противопоставя на всяка несправедливост и е двигател на процесите.
Реформите могат да се случат от лица с морал в политиката, а не в съюз с мафиоти, които се страхуват от наказателно преследване за деянията си и преграждат развитието на България, хвърляйки я в пропаст, водени от нагона си за власт и още пари, мислейки единствено за политическото и физическото си оцеляване.

Стоян Тончев