19.09.2024

Радостин Василев и неговата партия „Морал, единство, чест“ (МЕЧ) правят силна кампания в социалните мрежи и в неизброимите подкасти в Youtube. Плевенският адвокат е цапнат в устата и ръси лафове на килограм, а това се харесва на младежта.

През юни тази година партията спечели 2,9% и малко не ѝ достигна за парламента. „Аз ви казвам, няма да има гербаджии. Ще има закон за забрана. Който е бил член на ГЕРБ, няма да има право да работи в държавна структура“, отсече Василев пред телевизия „Евроком“, възмути се „Филтър”.

Политикът прелетя като пеперуда от ИТН в „Силна България“, беше депутат в ПП, преди да намери своя ниша в МЕЧ. От квотата на ИТН бе спортен министър в кабинета на ПП, БСП и ИТН.

Тръгна си със скандал и от партията на Слави и от „Промяната“. Именно Руди извади „онзи“ запис, в който се говори за посолството и за островите, на които смятат да се оттеглят брокерите от ПП-ДБ, след като ни „занулят“.

„Ще им отрежа главите на всичките! Няма ДПС, няма Пеевски, няма Доган, няма вълци, кума лиси, няма Бойко. Вземем ли властта, ще има Вартоломеева нощ! Ще се пролее кръв!“, тропа по масата Василев.

Други политици за тези думи щяха да получат една проверчица от ДАНО, но не и гелосаният адвокат, чието мото е „Сеч с меч!“. Пред близки парадирал, че има връзки със службите, но дали е така, няма кой да каже официално.

Устатият политик не е света вода ненапита. Той сключва абсолютно ненужен договор чрез Национална спортна база за 1,7 млн. лева за софтуерни услуги.

Без търг, против всички правила и буквално в последния си ден като министър, обяви Весела Лечева. Вече в оставка Василев подписа заповед за финансиране на изграждането на десет спортни обекта на обща стойност 3 999 331,14 лева. Тази година 39-годишният адвокат стана татко за втори път. Съпругата му Мирела Желязкова го дари с дъщеричка.

Търновката имаше едва десетина месеца стаж в мебелна фирма, когато като ресорен министър Василев я назначи на ръководна длъжност в Българския спортен тотализатор. Тогава още бяха само гаджета. Конфликт на интереси ли? „Не съм длъжен да се обяснявам“, отсече Руди. Явно на новата генерация (gen Z) това хулиганско говорене ѝ харесва.

narod.bg