01.05.2024

Крайно време е да осъзнаем, че в Европа бушува война. Как да отбраняваме небето си без самолети. Това каза на извънредно изявление президентът Румен Радев.

„Ще търся отговори от партиите при консултациите с какви самолети да отбраняваме небето си. Още през юни бяха изпратени писма за оферти за самолети. Ако такива се получат, Народното събрание ще вземе решение за инвестиционен разход“, каза още Радев.

„Правомощия на НС е дали да покани този, или онзи посланик. Но нали разбирате, че е унизително политическият процес в България да е подчинен на дилемата дали някой посланик да присъства, или да отсъства. Очаквам партиите скоро да върнат фокуса си върху истинските проблеми на българите“. Партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби истинските проблеми, а те са бедност и инфлация. Ако няма правителство, няма да има и парламент, а България е парламентарна държава. Ако няма правителство и парламент, отиваме на нови избори“, добави Румен Радев.

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев прие почетния караул и отдаде почит пред Паметника на летеца по повод Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.

https://trud.bg/