28.04.2024

В НАТО разкриха, че Русия е подготвила изненада за въоръжените сили на Украйна

Руската федерация ще въведе в битка самоходното оръдие „Коалиция” което ще обърне хода на битките в зоната на Северозападния военен окръг.

Артилерийските установки на Русия – „Коалиция“-СВ могат коренно да променят обстановката в зоната за специални операции, съобщи YouTube каналът Defense TV.

„Русия ще хвърли в биткато своя тежка категория – гаубица 2С35 Коалиция-СВ, която може да направи прелом на бойното поле. Това е една от най-смъртоносните руски артилерийски системи“, се казва в доклада.

Отбелязва се, че най-новата разработка има впечатляващи характеристики. Коалиционната кула е монтирана на шасито на танка Т-90, което показва високата якост на това оборудване.

Най-новото оръдие стреля със 152-милиметрови снаряди на разстояние от 70-80 километра, което е огромно за този вид оръжие. По отношение на този показател, той превъзхожда всички съвременни аналози, както е подробно описано във видеото.

По-рано генералният директор на държавната корпорация Ростех Сергей Чемезов заяви в интервю за РИА Новости, че гаубицата „Коалиция” скоро ще се появи в зоната на Северния военен окръг и това ще осигури значително предимство пред тежката артилерия на НАТО.

Той добави, че тестовете на оръдейната система са приключили и вече е започнало нейното серийно производство.

Светослав Атаджанов