28.03.2024

Анастасия Гешева

Зърнената сделка е много повече от икономически стратегически въпрос. Както всяко друго нещо тя е директен геополитически въпрос и следователно се намира в зоната на война по силата на световният геополитически сблъсък на цивилизациите.

Извършването на нападението с дронове е извършено от украинската армия под ръководството на британските служби и с логистиката на Пентагона. Това са факти.
Аз вчера казах всеки да си помисли що за хора са тези, които са готови да спрат или унищожат храната на стотици държави само за да постигнат своите лични егоистични цели. Извън хуманно-моралното разглеждане на въпроса, каквото у Запада няма (нека за хуманността на Запада да разказват континентите Азия, Африка, Америка), има много важни геополитически резултати.

Русия вчера уведоми ООН. Чак снощи Гутиереш излезе с изявление, че не било добре случилото се. Кой го случи, ООН???
Харесва ми твърдият подход на Русия за всичко да уведомява ООН. Ма не чували, не слушали. Да са слушали, после няма да могат да се оправдаят, че не са знаели и ще бъдат директно обвинени, че са стояли де факто на страната на злото.

Днес Кремъл разпространи изявление, че Русия ще поднови износа на зърно по сделката с Турция и ООН. Както многократно обяснявам, паметници ще му издигате на Путин! Паметници!!!

Повтарям, саботирането на износа на житото на Украйна се извършва от самата Украйна заедно с Англия и САЩ.

Една геополитическа цел на случката е директен опит да бъде изхвърлена Турция от силното и геополитическо място. Това беше удар по Турция и затова Ердоган загря руския телефон. Няколко пъти писах, че Турция е вече на мушката на глобалистите и те по всякакъв начин ще се опитват да я дестабилизират и извадят от равновесие. Положението и е много опасно! Опасността да я въвлекат във война е огнено червена. И пак ще кажа, не съм предполагала, че ще защитавам Турция толкова силно!
Надявам се Ердоган да издържи провокациите, защото има много неща, които могат да излязат извън контрол, ако успеят да го дестабилизират и България и тук е в голяма опасност. Не от Турция! А от тези, които дестабилизират Турция. Ако някой още не е разбрал, Турция индиректно пази гърба на България!

Путин ще положи поредните усилия да задуши войната в Кавказ. Днес в Сочи ще се срещне с Алиев и Пашинян. Той каза онзи ден, Русия няма да допусне НАТО в Кавказ. От една страна. От друга страна каза, ако Кавказ иска да го умиротворява Запада, моля, да заповяда! Явно добре са го чули и в Ереван и в Баку. И в Истанбул.

Анастасия Гешева