16.09.2024

Ръководителят на дипломацията на ЕС Жозеп Борел, който е с изтекъл мандат, заяви в телефонен разговор с украинския външен министър Дмитрий Кулеба, че подкрепя премахването на всички ограничения за удари по руска територия!

Въпросният Борел не забеляза и съответно не спомена нищо за това, че неонацисткият режим на самодържеца Зеленски, към който „демократична“ Европа изпитва истинско умиление, забрани Украинската православна църква!

Интересно защо, украинският нацизъм се оказа приемлив за Европа и там скоропостижно простиха всички заверства и най-вече яростния антисемитизъм на днешните идоли на Украйна като Бандера и Шухевич, които новата историография всячески се опитва да представи като борци за свобода, а не като сътрудници и помагачи на Вермахта през годините на Втората световна война. Антиеврейските погроми и жестокото убийство на десетки хиляди жени, деца и старци от хитлеровите колаборационисти, действащи тогава под шапката на СС в западна Украйна, днес вече са част от национално-освободителна борба, т.е. палачите са герои.

Реабилитацията на нацизма в Европа и особенно в Украйна, която незнайно как и защо се превърна в „ключов“ съюзник на брюкселските чиновници и подопечните на американската дълбока държава марионетни национални правителства, е може би най-позорния и срамен момент от новата европейска история. Как така никой от т.нар. „демократична общност“ не забеляза, че в Лвов, например, функционира музей на Роман Шухевич – нацистки колаборационист, част от структурата на Вермахта, отговорен за убийството на десетки хиляди по време на ръководените от него антиеврейски погроми в западна Украйна? Музеят е на държавна издръжка и там се водят деца от училищата в района, за да им се разказва за подвизите на „СС Галичия“.

С какво право и на какво основание уж „демократична“ Европа и нейните ръководители не намират нищо притеснително в това, че украинските затвори са пълни със задържани по политически причини, че се закриват и забраняват опозиционни медии, че убийствата на надигащи глас на несъгласия с режима на Зеленски и западните му куратори, са ежедневие!

Единственото, което интересува калинките на Сорос, поставени начело на Европа, е максималното удължаване на войната и недопускането на каквито и да било мирни преговори. Всяка инциатива за мир направо подлудява чиновниците и те започват яростна кампания срещу този, който лансира подобна „ерес“. Примерът с унгарския премиер Виктор Орбан в началото на председателството на ЕС, което Унгария пое, е показателен. Разни Урсули и Бореловци, освен че загробиха Европа икономически, я докараха и до пълен морален и политически крах, пришивайки отново свастиката към ревера и! И за да е пълен фарса до нациската символика се вее и знамето на дъгата…….

Сега, след като англо-американското командване на Въоръжените сили на Украйна разпореди нахлуването в Курска област, възможността за каквито и да било преговори с хунтата на Зеленски е изчерпана. Предстои война до пълна победа на Русия и окончателен разгром на Зеленски и армията му. Друг път вече няма.

Историята винаги се повтаря като фарс….. Отново в Курск са нахлули немски танкове, а наемници с нациски символи по униформите разстрелват цивилни и разрушават домовете им! Разликата е, че това не е онзи мотивиран Вермахт отпреди повече от 80 години, а жалка шайка наемници, които са там за пари! Украйна я очаква пълен разгром и то до месеци – тя вече не е нужна никому, а най-малко на Европа, на чиято шия виси като воденичен камък…..

Страхил Ангелов