28.03.2024

Тази сутрин в Централната клинична болница в Москва /обслужваща руския елит/ от 6-тия етаж е изпаднал босът на „Лукойл“ – председателят на Борда на директорите Равил Маганов.
Той е бил в болница за лечение със съпругата си. По предварителни данни при постъпването лекарите освен основното заболяване – сърдечно заболяване, са му поставили диагноза и депресия, твърдят руски медии.]

По време на смъртта съпругата на този бос на Лукойл не е била в отделението.
Не е е открито предсмъртно писмо. На перваза имало само кутия цигари.
Официалните власти засега запазват мълчание за причините.
Това е поредна смърт сред висши ръководители на на различни големи бизнеси в Русия, като началото на редичката постави „Газпром“.
––––––-
*** Както вече посочих, руският олигарх и мултимилиардер Вагит Алекперов беше принуден да се откаже от собствеността си в нефтения гигант. През април той подаде оставка и от поста президент на компанията.
*** Равил Маганов е един от директорите в „Лукойл“ от 1993 г. През 2006 г. Маганов е назначен за първи изпълнителен вицепрезидент на PJSC Lukoil. Оглавява Борда на директорите на Лукойл през 2020 г.

През 1977 г. завършва Московския институт по нефтохимическа и газова промишленост на името на V.I. Губкин със специалност минен инженер по технология и комплексна механизация на разработването на нефтени и газови находища.

Григор Лилов