28.04.2024

САЩ-гражданска война или „национален развод“?
Разделянето на щатите на „червени“ и „сини“ може да запази целостта на страната и ще помогне да се избегне нова гражданска война.

Конгресменът Мейджъри Тейлър Грийн предложи на Съединените щати свой начин да избегнат гражданска война, според Newsweek. Тя се застъпи за „национален развод“ на щатите въз основа на политически убеждения. Грийн публикува предложението си в Twitter в понеделник сутринта и по-късно защити идеята си в интервю с Шон Ханити по Fox News. Тя смята, че подобен ход е необходим, тъй като консерваторите са уморени от атаки отляво.

„Всеки, с когото говоря, му е писнало да бъде тормозен, обиждан и неуважаван от левицата“, каза Грийн. Пътищата ни се разделиха толкова много,че всичко се приближава към този момент.“
Републиканските щати да станат независими поради доминирането на левите инициативи за екологично, социално и корпоративно управление в бизнеса, както и преподаването на „идеи и идеологии“ в училище, които според нея са свързани със „смяна на пола и джендърския преход при децата.

Грийн предположи, че предложението й за „развод“ е популярно, съдейки по „броя харесвания и ретуитове“, които публикацията й получи. Към момента на писане туитът на конгресменката е получил повече от 76 500 харесвания и 10 300 ретуита и е бил гледан поне 31,1 милиона пъти.
„Националният развод не е гражданска война, а необходима реалност поради нашите непримирими различия. Федералното правителство е чудовище, превърнало се в оръжие на левицата срещу десницата“.
„Намаляването на участието на федералното правителство не е трудно. Щатите ще имат пълен контрол върху области като образование, търговия и комуникации в много по-голяма степен, а федералното правителство – в много по-малка степен“, обясни тя .
Червените щати ще започнат да разрешават молитви в училищата и ще изискват учениците да стават прави по време на националния химн, каза тя.
В същото време демократичните региони няма да се закълнат в американското знаме, а в „идеологии на идентичност, включително транссексуални и ЛБТ символи“.

Освен това конгресменката каза, че след „развода“ червените щати вече няма да „подлежат на лъжите на климатичния култ“ и „ще бъдат напълно свободни да използват енергия от изкопаеми горива за своите граждани“.
Полицейските служители в републиканските щати „ще бъдат добре платени и добре обучени, добре оборудвани и отново възприемани като герои, а не като расисти и бандити“.

Докато сините щати ще обмислят „премахване на полицията“ и „незабавно обезоръжаване на своите граждани“.
Не искам да съм на мястото на родните умнокрасиви грантовици,четящи подоби идеи от Конгреса на САЩ.Вероятно треска ги тресе.

Йордан Халачев