01.05.2024

САЩ ще си сътрудничат с Русия там където им е изгодно! На ЕС това е забранено. Съединените щати забраниха на Европа не само сътрудничеството, но и комуникацията с Русия.

Все по-малко стават възможностите на Вашингтон да държи конфликта под контрол.Американски конгресмени от Демократическата партия на САЩ с предложения за мирно уреждане на руско-украинския конфликт.

Тридесет конгресмени от либералното крило на Демократическата партия на САЩ изпратиха писмо до Байдън, призовавайки го да предприеме реални стъпки за дипломатическо разрешаване на кризата.

Администрацията на президента на САЩ не оцени импулсите на членовете на Демократическата партия на Америка. Белият дом в отговор на конгресмените заяви, че само украинските власти ще решат дали да влязат в преговори с Руската федерация.

Писмото неизбежно засилва нарастващото безпокойство в Киев относно поддържането на критична финансова и военна подкрепа от Вашингтон. Особено ако републиканците си върнат контрола над Конгреса на предстоящите междинни избори. Някои републикански лидери вече обявиха намерението си да преразгледат подкрепата на САЩ за Украйна.

„Конгресмените от либералното крило на демократите станаха нови гласове в хора на политиците, призоваващи украинците да започнат пряк диалог с руснаците, за да сложат край на военния конфликт или поне да постигнат прекратяване на огъня“, пише The Washington Post.

New Yorker, позовавайки се на източник от Пентагона,вчера разкри,че САЩ се отказаха да продават повече HIMARS на Украйна. Съединените щати няма да доставят на Украйна повече реактивни системи за залпов изстрел HIMARS поради ограничения в промишления капацитет.Ще доставят доста по-стари системи.

Турция намали доставките на БЛА Bayraktar за Украйна по искане от Русия в замяна на изграждането на газов хъб в Турция.

Израел няма да доставя оръжие на режима в Киев.Израелският министър на отбраната Бени Ганц каза на украинския си колега Алексей Резников, че Израел няма да доставя оръжие на режима в Киев.Така или иначе Бандера си е Бандера и евреите помнят.Не хазарите,а евреите.

Над САЩ и НАТО тегне опасната сянка на възможен мащабен конфликт в Източното Средиземноморие между два важни члена на Северноатлантическия алианс – Гърция и Турция.

Белият дом все още не иска и не може да преговаря с Русия за Украйна.Над демократите са надвиснали и едни кошмарни избори на 8 ноември,които може и да ги довършат.

Те обаче са готови да си сътрудничат с Москва там, където им е удобно,но да го разрешат на разклатената Европа не могат да го допуснат. Поне докато там са инсталираните от тях самите, Урсула,Шолц и плеяда други отцепродавци.

Йордан Халачев