29.03.2024

Сега и на Киро Харвардския баба му била репресирана, че и в Белене била. Там навремето нямало жени, ама кой ти гледа такива подробности, дреболии разни, важно е да громим комунистите. То те измряха вече, ама и това не бива много да се споменава. Реално от българската политическа класа няма хора, чиито родители или баби и дядовци да не са тормозени, изселвани, заглушавани, мачкани от БКП. Освен това около мен имам познати, които също имат истории как са били потиснати и не са могли да изявят потенциала си. Говоря за съвсем реални хора, които по онова време са завършили образование в Москва.

То в крайна сметка към 95% от хората се оказаха репресирани. Остават около 5% истински комунисти. 95 срещу 5. Ами вие на тези комуняги да бяхте станали по един шамар зад врата да им забиете и щяхте да сте свободни. Още тогава да ги бяхте бутнали и да сме тръгнали всички към евроатлантизма, а загубихме толкова време. Ако е така, както се опитват да го представят, че всички били тормозени, що не скочихте срещу една шепа насилници!? Аз даже и за отговора се сещам. От оплакващите се около мен, вече възрастни хора естествено, поради някакви странни стечения на реалността, обстоятелствата и битието, всички са завършили образование в Москва и са били на високи постове по онова време.

Даже нямат мъничко срам да оставят пространство на хората, които наистина са страдали по политически причини преди 1989. Изядоха и погълнаха това пространство като гладни чудовища, уплашени да не би някой да ги изпревари.

Иван Иванов