19.04.2024

И, ето го, сезонът на обещанията дойде. След като пуснахме самолетите да си подхвърчат от София до Скопие и обратно, е време да се открие линия от Русе до Мартен.

За целта ще се използва летището в Силистра. За по-наивните разстоянието от Мартен до Русе е седем километра.

А блондинките ако надникнат в картите ще видят, че за летището в Силистра трябва да минеш през Мартен. Почти същото като аеролинията София-Скопие. За да хване самолет до Белград трябва един Северомакедонец да ползва летището на Скопие във „Враждебна“ край София. Но това са подробности. Важно е да имаме няколко моста над Дунава. Отиваш по мост до Турно магурели, пък се връщаш през тунела под Дунава, който е построен специално за избягване на насрещното движение- Разбира се, че газовата криза ще бъде разрешена чрез внос на боб без пестициди. Бобът с пестициди дава неприятна миризма на газа. Внасяме боб, а по откритите вече хъбове и газопреносни мрежи товарим американски танкери и те я доставят на американския народ. Един вид им се отблагодаряваме за американската култура Phaseolus vulgaris, традиционна храна на българина впоследствие…

Разбира се, че всички магистрали ще бъдат завършени. Дори ще внесем няколко магистрали от чужбина на ишлеме. Забележете – всички обещания ги има във всички програми, като приоритетни са местните проекти. Ще кажеш, че Народното събрание е проектантска организация, а не място за коване на закони еднакви и за Видин, и за Варна, и за Горно нанадолнище Смолянска област…

Вече чакам строителство и на скоростен път от тоалетната до пленарната зала на Народното събрание, който ще минава през Евксиноград. При толкова обещания дори се чудя как ще смогне ВИАС (Висш институт за архитектура и строителство) да произведе достатъчно архитекти и инженери.

Да не говорим за области като култура, образование. Театри, училища и детски градини по кварталите. Ще кажеш, че не избираш законодателен орган, където законите имат приоритет, а кметове и общински съветници. И никой не казва, че това строителство и изпълнения на тези обещания се случват при адекватно законодателство.

И че законите важат и за Видин, и за Варна, и за Горно нанадолнище, откъдето излитат всички мисли от обърканите ни главици. Може би в Изборния закон, който забранява „продаването и купуването“ на гласове трябва да се криминализират и обещанията. Защото е по-добре да дадеш кебапче, отколкото да го обещаеш само. Заради това аз ще гласувам за тези, които ми обещаят да изтребят до крак комарите от Видин до Силистра. Пречат на самолетите само. На въздушния трафик пречат комарите.

Христо Стоянов