16.09.2024

Ся след като пуснах резултатите от някакво проучване на БТВ от което се вижда, че 41% от феновете на Сектата Възраждане лелеят за въвеждане на авторитарена диктатура в България (разбирайте диктатура на Възраждане с главен диктатор Коци), един куп от сектантите скочиха да ми обясняват колко невярно и каква клевета било това. (те тая думичка клевета много я обичат и винаги я ползват за всичко, което не им изнася).

Та главният аргумент е, че Коци никога, ама никога не е казал, че иска да въвежда диктатура в България. Ами то и Хитлер не е казвал, че ще въвежда диктатура в Германия ама на … въвел.

А както казваше един стар и мъдър човек, не слушай какво някой ти говори, а гледай какво прави.

Та понеже Сектата не е отвчера на политическия пазар вече има достатъчно много материал за наблюдение за да се види какви ги творят.

А това което творят е:

1. Възраждане е най-авторитарната вождиска партия в целия политически спектър. Дори ГЕРБ и Баце изглеждат като развити и утвърдени демократи.

Видно от устава на партията там всичко е Вожда. Другото е просто фон пред който Вожда блести. Всички решения се взимат еднолично, без нужда от консултации с никой и се спускат за изпълнение. Партийната маса има едно единствено право – незабавно да изпълнява. Всеки опит за опониране се наказва с репресии и гонене. Няма друга партия, която поради негодувание от нейни структури да е затривала неведнъж цели структури в различни населени места.

2. Абсолютно недиалогичен политически субект, който в момента в който някой не му скача по свирката го избива на агресия, а понякога на насилие. В повечето обществени прояви агресията и насилието са водещи, като се подкрепят от самия им Вожд (макар и мълчаливо).

3. С другите партии действат по същия начин. Всеки несъгласен с тях е тормозен и репресиран по всякакви начини. Видяхме как се режат и жици на микрофони, как се пюят (пряко) опоненти, как се налита на бой.

4. Като внесени законопроекти основна характеристика е репресивните и санкционни мерки. Емблема на Възраждане е побългареният америркански закон ФАРА, който като приложение в САЩ винаги е бил чисто и просто политическа бухалка за елиминиране на неудобни. Обяснението, че това бил американски закон не е аргумент, че той е антидемократичен и е сегрегационен. Друг връх в законодателната им дейност са предложените в миналия парламент промени в НПК, които явно са копирани от НПК-то на БКП от 1956 г., отменени по-късно от Партията, като прекалено крайни. В други внесени проекти също се установява погазване на основни човешки права. Изобщо Правовата държава не е приоритет на Възраждане. Но няма и как иначе дае при партия, която е учредена в нарушение на законите.

5. Възраждане е партия на омразата. Там мразят джендърите, мразят хомосексуалистите (с изключение на Евгени Минчев), соросоидните глобалисти (с изключение на Папазов), грантаджийте (с изключение на жената на Копейкин). Мразят циганите (с изключение на Вожда), мразят микрантите и бежнците. Мразят чужденците (с изключение на Митрофанова), мразят различните. Мразят всички мислещи, както и всички, които по една или друга причина не ги харесват и припознават.

Та ако някой си мисли, че Коци ще управлява държавата по различен начин от партията си и че това не е прекрасната амалгама за една авторитарна диктатура, то тогава вероятно и мисли, че Хитлер е хуманист, а Владо Кузов просто обича да се радва на дечица и да ги щипе по бузките.

Даниел Божилов