03.05.2024

Сериозно се чудя къде е разликата между копейките и жълтопаветниците?

Преди 3 години, като вървяха протестите срещу Тиквата жълтопаветниците ми обясняваха как трябва да го изметем и всички да сме на площада, като ако поставиш въпроса – ми хубаво махаме тиквата и какво става после, хорово ти обясняваха – да го махнем и после ще мислим.

Та махнахме Тиквата и кво си имаме? Тиквата плюс Пеевски, че и един куп Шарлатани-скакълци.

Сега с Копейките същото – дайте да махнем сглобката, па после ще му мислим. Да, ама чичко Айнщайн какво е казал? Идиотия е да правиш едно и също нещо, по един и същи начин и да чакаш различен резултат.

Та а мерси. След като видях как ме оправят мутри и харвардски възпитаници, нямам мерак да видя как ще ме оправят сервитьорки, труженички на розови телефони и таксиметрови шофьори, барабар с Финансовия Гуру Цончо Камилата. Тоя нУмер с „ние сме добрите, взимаме властта, спираме корупцията, вкарваме лошите в затвора и нещата тръгват по мед и масло“ вече се изтърка. Първо Костич дойде с тия послания и окраде де що може, след него беше Симо, който сътвори същото. После и Боката и Кирцата дойдоха уж да борят Мафията и виждаме каква я свършиха.

Даниел Божилов