19.05.2024

Калина Андролова

Може да бъде изображение с текст, който гласи '7. Петко Димитров Петков -ресторантьор 8. Иван Андреев Петров 9. ОЛИЯН Милчев Ненчев 10. Xpucmo Христов Бозуков 11. Нора Анчева Симеонова 12. Карло Андреев Луканов 13. Антонцо Валентинов Hukonoß'

Ситуацията в българската политика взе да става „Топенерджи“! Звучи като анекдот, но чак и Карло Луканов е вкаран в листите на Ванчето. Двете с Мая Манолова ще „защитават“ правата на онеправданите, трудови българи, ограбени от диригентите на прехода, явно като упражняват психологически натиск с ключовите имена на баш, ама баш конструкторите. Да припомним, че съпругът на Мая Манолова беше натовски министър от лявата соросоидна тъкан, която избуяваше в БСП, а тя самата зае позицията омбудсман, създавайки добри чувства у Борисов. Лидерът на ГЕРБ много обичаше преди време, когато БСП беше силна, да къса от партията, като приласкава „остриетата“, по-цветните лица, които шетаха из телевизите, а на някои им даваше и да връткат бизнес. Така успешно ронеше БСП.

Вече БСП не му е проблем и вниманието се насочи към серийно производство на евтини проксита, които да отливат от „площадната съпротива“. Политически продукти, които не са много силни, нямат потенциал да нарастват, а само им стига въздуха да създават шум в системата. Някои от прокситата могат да се ползват и за патерици в управлението, а други само да отлеят някои и друг глас от деинтелектуализирания електорат. Весела комбинация са заформили около Ванчето. От прогресистко и джендъристко ляво до потомъка на съдружника на „Газпром“, на чийто макабрен сценарий дължим много от главните герои на пиесата на прехода. Преди години една приятелка, режисьор на документални филми, ми разказваше как след 1989 г. отишла при Тодор Живков по работен повод, тъй като снимала филм за лагерите. Тодор Живков й споделил разни неща и оскърбен нарекъл Луканов „най-големият предател“! Предлагат ни сега някакви реминисценции на комунистическа атмосфера, ама от соросоиден вид (битки за това малцинствата да управляват мнозинствата).

В една от лекциите си Сорос разсъждава върху манипулирането на действителността от пропагандните машини, като цитира следните думи на републикански представител: „Когато действаме, ние създаваме собствена реалност. И докато вие изучавате тази реалност, ние ще действаме отново, създавайки нови реалности.“ Перфектно описание, което Сорос приписва на републиканците, но всъщност неговата мрежа е най-добрата в технологиите за манипулиране на общественото мнение! И още нещо уточнява Сорос, че когато хората се подлагат на подобни усъвършенствани техники за манипулация, те престават да се интересуват дали ги лъжат или не. Те даже приветстват това състояние. Защото предпочитат да се забавляват пред това да познават истината.

Виждаме това изкривяване сред българския електорат – елементарни проксита, елементарни уловки, елементарни „лидери“ с елементарни послания. Аз не мога да си представя и друго. Как Борисов ще пусне отново Мая Манолова в парламента след някакъв безумен политически реинженеринг, като всички помним как тя повтаряше в несвяст от сутрин до вечер „Да отстраним мутрите от властта и хазната“ от парламентарната трибуна, когато по случайност попадна там след революцията на Радев. Някой врътка политическата супа с едни милиони, откраднати от държавата, и управлява пионките как да мислят. А междувременно България загива.

Калина Андролова