19.04.2024

„Съжалявам, че заблудих толкова много хора, които ми гласуваха доверие като личност и заради мен се подведоха да гласуват за тази „фирма“. Крайно съм разочарован както от местното управление, така и от това на национално ниво!“

Скандалното разкритие прави Никола Стоев, който беше кандидат за народен представител от „Има такъв народ“ миналата година. Той бил провокиран от инициативата на бившия си партиен шеф за провеждане на референдум за президентска република, след като вече сам зачеркнал предишното допитване за мажоритарни избори, дори ръководството на ИТН наложило правила срещу избора на личности, предаде 24rodopi.com.

„За да преминем от парламентарна към президентска република, трябва да свикат Велико Народно събрание, не да пуснат референдум. И Слави нали се бие в гърдите с проведеният референдум за мажоритарен вот!? Защо тогава ме накараха по време на предизборната кампания да подпиша заявление, че се отказвам от депутатски пост, ако ме изберат чрез преференции и точно, кратко и ясно ми бе казано – Ние не признаваме преференциите, така че изобщо не си прави труда!?

Ама аз никога не съм искал да ставам депутат, бе, бях там, за да събирам гласове за партията, не ламтя за постове, доволен съм от живота си и без да крада от бедния народ… Но щеше да е тъпо, ако ме бяха избрали и се откажа, какво щяха да кажат хората. Ние му даваме шанс, той не го иска и се отказва… Обикалях и се молех никой да не гласува за мен през цялата кампания!!!“, коментира бившият кандидат за депутат от ИТН Никола Стоев.

fakti.bg

Бел.ред.
Единствено политическа партия ИТН е обещавала да въведе мажоритарна избирателна система.