16.09.2024

Пореден хладен душ за родните евроатлантици и милитаризма на еврочиновници и крайно непопулярни политици като Шолц и Макрон, след вчерашната среща в американската военновъздушна база в западния германски град Рамщайн, посветена на помощта за Украйна!

Военният министър на САЩ Лойд Остин поряза Зеленски като вежливо му разясни, че искането му да използва американски далекобойни оръжия за обстрели във вътрешността на Русия, няма да бъде удовлетворено. Според Остин оръжията няма да променят нещата и трябва да сесяда на масата и да се преговаря! „Гениалната“ идея да се обстрелват руски градове, за да се съдаде напрежение и да се дикредитира Путин пред собствения му народ, очевидно не се понрави на г-н Остин и той отхвърли тази възможност. А на Зеленски много му се искаше…..

Това е сериозна промяна на отношението към войната от страна на САЩ. Няма ги русофобските изблици нито бодряшките призиви да се помага на Украйна до победа, които звучаха допреди няколко месеца. Видимо настъпва отрезвяване, особенно след „курската офанзива“ и зад океана явно са наясно, че от тук насетне на фронта предстоят само и единствено поражения за Украйна и загуба на нови територии.

С две думи САЩ и управляващата там „дълбока държава“, която е застанала плътно за Демократическата партия, започват да се отдръпват, тъй като назрява пълен провал, а това ще повлияе крайно негативно на резултатите им на предстоящите президентски избори. Особенно след безмисленно изсипаните милиарди в Киев, което се превръща в основен аргумент в кампанията на Тръмп

По всичко личи, че основен играч, който мобилизира ресурси за продължаването войната до „последния украинец“ остава Великобритания и нейният нов лейбъристки премиер Кийр Страмър, който пое управлението на Албиона преди повече от два месеца. Тук е важно да се отбележи, че разнобоят и раздалечаването между САЩ и Великобритания по отношение на войната започва да става очевидно. Доказателство за това е, че повече от два месеца след избирането си Страмър все още не е посетил Вашингтон, което обикновенно се случва още в първите седмици при всеки британски премиер, който влиза на Даунинг стрийт. Апропо, що се касае до България и Балканите, като цяло е добре, така наречените „анализатори“ и геополитически наблюдатели да имат предвид, че контактите на вискоко ниво между Великобритания и Турци също са замръзнали. Това е показателно и е важно да се знае когато се правят преценки на случващото се в момента у нас.

До британците, в украинската авантюра, остава ротшилдова Франция, управлявана от силно разклатения и дискредитиран президент Макрон и разбира се Шолц, който за две години е подарил на Зеленски оръжие за над 28 милиарда евро за сметка на германските данъкоплатци. Това го прави най-непопулярният германски канцлер на всички времена, а социал-демократическата му партия рискува въобще да не присъства в следващия Бундестаг.

Естествено, брюкселските чиновници, ръководени от калинката на Сорос и фармацефтична лобиска Урсула също подкрепят и зоват за война до дупка, като към тях се присъединява и управляваната неясно от кого България, в която видимо текат процеси на промяна в колониалната собственост.

Военният министър Атанас Запрянов преди да замине на подмазваческа командировка в Рамщайн, обяви гордо, че България е изпратила на Украйна самоходни артилерийски установки „Гвоздика“. Разоръжаването на Българската армия ударно продължава! Този път тези престъпници са подарили и самоходната ни артилерия и то в името на една агония, в каквато се намира украинската армия!

След като тази война приключи и нещата се уталожат, а това неминуемо предстои, тези национални предатели трябва да отговарят пред съд за престъпления срещу държавата. Тепърва ще се изяснява кой и какво е подарявал на киевската неонациска хунта и как така изведнъж всякакво въоръжение се оказва с „отпаднала необходимост“ и моментално заминава за Източния фронт. Запряновци, Тагаревци и всякакви подобни лакеи, които унищожават въоръжените ни сили, обслужвайки външните си благодетели, са престъпници!

И понеже по цял ден слушаме как някой ни пазел от Русия и колко реална е руската заплаха, нека тези демагози бъдат така добри да се позовот на поне едно изказване или документ от руска страна, в което тамошен отговорен фактор да е отправил директна закана към България! Да ми посочат кога и къде президента на Русия е казал нещо, кби могло да бъде разглеждано като конкретна заплаха са сигурността на Родината ни и българския народ.

Страхил Ангелов