28.03.2024

Едно от нещата, които смятах и продължавам да смятам за недостатък на Възраждане, е пълната липса на диалог и компромис за постигане на общите цели. Вярно, че партията е млада и няма много политически опит, но все пак с този резултат да се тръшкаш като детенце в детската градина и да настояваш във всяка игра ти да си царят, е, меко казано, детинско и неразумно. И показва политическа незрялост, да не използвам думата глупост.

На принципа „След мен и потоп“, и ако не е той, никой да не е. Явно България и народа са доста по-маловажни от личното его на лидера. Тоест Костадинов иска да е диктатор, който да не се съобразява с нито една друга партия, група, коалиция и когото и да било, а само той да си решава всичко. И докато това работи в партия в голяма част доминирана от зомбирани сектанти с неособено висок интелект, то на ниво държавно управлелние показва дефицити и отклонения, които будят основателно притеснение какво би се случило, ако властта попадне в подобни ръце. Да напомня, че в началото на миналия век в Германия е имало подобна партия, която е успяла да запали целия свят.

От друга страна, с невъоръжено око се вижда, как в много от действията си Възраждане подкрепя ГЕРБ. Аз лично няма да забравя доволната физиономия на Делян Пеевски при гласуването на оставката на правителството на Петков. То, не че не си беше за оставка, но от началото на 47-ия парламент всички действия на Възраждане бяха насочени само и единствено към предизвикване на нови избори и подпиране на ГЕРБ. Единствено за сертификата и мерките имаха различия, но пък се подхранваха едни други и насъскваха електоратите си, което в крайна сметка доведе до покачване на процентите на Възраждане. Защото хората лесно се лъжат, видяха протестите, но не видяха същите тези хора, които ги убеждаваха, че ваксините са експериментални течности и вредни, че са ваксинирани и ги лъжат в очите. Политическото лицемерие за съжаление трудно се схваща от обикновения българин, на когото му трябват дълги години, за да разбере кой какъв е.

И сега да преценим – какво се случва, ако Възраждане не стане първа, единствена и неповторима партия на изборите? Явно няма да подкрепят никого според думите на Костадинов /това не включва игри с кворума и т.н. неща, които няма да се разберат от хората/. Значи ли това, че от първия ден в парламента Костадинов ще се опитва да предизвика нови избори? И така – избори до дупка, в която ще навре целият български народ, докато не го изберат с абсолютно мнозинство!?!

В политиката е много лошо, когато полезните идиоти се превърнат във вредна пречка.

Елена Гунчева-Гривова