18.04.2024

Случаят Георги Семерджиев и
ДЪРЖАВАТА НА МАФИЯТА
*** Онова, което медиите не ви казаха за вчерашното заседание на съда
.
1.
При случая с журналиста Милен Цветков прокуратурата и съдът приеха (заради обществение натиск), че шофьорът-убиец на журналиста е извършил умишлено престъпление, щом е подкарал колата с ясното съзнание, че е надрусан.
При случая с близкия роднина на комунистическото величие ген.полковник Атанас Семерджиев прокуратурата засега е приела, че убийството на двама души е непредпазливо деяние.
Разликата между двете деяния се измерва с години затвор по-малко при второто.
.
2.
Георги Семерджиев се оказа без лична карта. Нямал такава! Не се разбра дори дали е била изгубена или си е бил чиста проба години наред нелегален в нашата Родина. Въобще не знаел къде е!
Факт е обаче, че е имал и е знаел къде е.
Защото тази година, само преди месец и нещо – през май с личната си карта и ЕГН-то си е станал фирмаджия, придобивайки дяловете на „Боби транс 96”.
И най-сетне за капак Семерджиев дори не си знаел ЕГН-то.
_______________________________
Та затова съдебните органи са изискали данни за ЕГН-то му и съответно (цитат): „е представена справка от БДС.”
❌Такава държавна структура, занимаваща се с личните документи, обаче няма!
________________________________
Справки за ЕГН-та се издават от службите на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване”, която е към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а номерът за ЕГН се дава с раждането от ЕСГРАОН (Единна система за гражданска регистрация и административно обслужване)
.
С такава „справка” лицето Георги Семерджиев с ЕГН еди-кое си от ЕСГРАОН, което е роднина като първи правнук на комунистическото величие ген.-полк. Атанас Семерджиев, вече може да се окаже лицето Георги Семерджиев с друго ЕГН по справката, което обаче вече не е роднината на това величие.
И тогава мълчащото и досега семейство на шофьора-убиец изведнъж ще оживее с изявления, че никакъв внук няма – ето го ЕГН-то на убиеца, ето го и другото на нашето момче. И това ще се тиражира от всички медии, тролове и наивници по социалните мрежи, а и може да послужи като аргумент по дело за клевета срещу журналисти като мен.
.
3.
Силиконката-полицайка Симона Радева засега е привлечена от Прокуратурата само като свидетел.
💥Тя е само „свидетел”, макар че е съучастник в прикриване на тежко престъпление с двама загинали от една страна.
💥А от друга страна – като полицай е извършила и тежко длъжностно престъпление.
.
Наред с Прокуратурата се разсейва и МВР.
Факт – вече пети ден силиконката дори не е уволнена от МВР. (по моя информация май е излязла веднага – още на 6 юли, в отпуск по болнични)
.
4.
Георги Семерджиев заяви пред съда, че автомобилите му са били откраднати.
И затова е бил подаден сигнал на ГДБОБ (Главна дирекция за борба с организираната престъпност) и в 4-то районно на МВР. Реакция не последва за разлика от тази с „отвличането“, където и адвокатът му заяви, че не знае за такова.
.
Ако това наистина се окаже вярно, вероятно ще имаме антидатировка на официални държавни документи. След такъв обществен скандал такова „мероприятие” може да случи само след най-височайши властови разпореждания.
.
5.
Мои колеги от други медии написаха, че е много възможно Георги Семерджиев да е бил вербуван от ГДБОП и така да е спуснат своебразен защитен чадър над него за изцепките му.
Прокуратурата обаче отрече, че е „защитен свидетел”.
Но по редица данни той е свидетел по наркоделото срещу организирана престъпна група от 41 души, действаща от 2014 г. – групата на Радмил Ранов – Радо Ланеца.
Разследването накрая влезе в Специализирания наказателен съд, който обаче беше закрит от парламента с промяната в законите. Дали и кога ще започне отново или не – този път в СГС, засега не се знае. Аз лично съм скептик, че ще се стигне до наказания.
.
Наркогрупата, срещу която Семерджиев свидетелства, от своя страна натопи конкурентите си и накрая, след изтичането на информация в чужбина и международния дипломатически скандал, довел до откритите стотици килограми наркотици в Студентския град, през 2020 г. бяха арестувани бопаджиите Цветан Панков – началник на отдела за наркотрафика, и Кирил Ванков – шеф на сектора. За финал от поста си изгърмя Ивайло Спиридонов – шеф на ГДБОП.
.
6.
Самият Георги Семерджиев е бил осъден за разпространение на наркотици в Студентския град, но се отървал със споразумение с прокуратурата – само 8 месеца, вкл. и домашният му арест.
Отървало го е и МВР.
Понеже през тези години след споразумението нито го е контролирало, нито го е проверявало, нито е знаело дори къде живее и с какво се занимава, както се разбра на вчерашното съдебно заседание.
Така че не са само отнетите точки от контролния талон, шофирането без книжка и пътните нарушения, на които основно се акцентира. Има далеч по-тежки прегрешения на държавните органи, но те се неглижират от моите колеги и медиите.
–––––––––––––––-
ИНФАНТИЛИЗМЪТ
Така че правнукът-наркодилър, а може би и регионален „студентски” наркобос, толкова близък до големия международен наркотрафикант Христофорос Аманатидис- Таки, засвети в общественото внимание не заради разгорялата се война между клановете кой да дирижира транфера в чужбина на „Стоката”, както и нейното разпространение у нас.
Беше „осветен” – сам той неволно се освети по неволя, а съпътстващата „щета” са две мъртви девойки.
Обществената реакция, умело водена от медиите, политиците и държавните структури, засега е срещу безотговорните шофьори, а не срещу мафията, превзела държавата.
Инфантилно общество!
Не се чудете, че България е това, което е, нито ще е бъде онова, което си заслужава.

Григор Лилов