08.09.2024

Елена Гунчева - Гривова

Ще ви кажа как действа системата:

Полиция и прокуратура са контролирани. Редовите служители може и да са читави, но задължително началниците са хора, които не си подритват хляба и знаят на кого да са благодарни за назначението си. Чувала съм полицаи да казват, че са бесни, знаят престъпниците, но също знаят, че конкретният престъпник си пие уискито с началника им и с местният прокурор и не е здравословно дори да повдигат въпроса. Прокуратурата удивително не забелязва търговията с влияние, грабежите на народните пари, как някои политици си приватизират цели части от България. Затова пък карат лъскави коли и почиват на баровски места. Колкото и добре да са заплатени, заплатата не обяснява начинът им на живот. Който пък не прави впечатление на съответната комисия, която трябва да разследва таквиз работи, защото тази комисия е избрана от депутати, които пък са въпросните престъпници.

Само наивните си мислят, че прокуратура и полиция и институции ще направят нещо срещу големите дерибеи и политици, обсебили държавата. Държавата отдавна е овладяна, а свинските черва са много, вонящи и пръскащи зараза.

Смятате ли, че ако имахме истинска прокуратура, полиция и съд, тези 240 щяха да са всичките на свобода?!

Най-сте ми смешни, когато предлагате да сезираме Европейската комисия или съдът в Страсбург за тези неща. Нима мислите, че не знаят? Нима мислите, че там не са същите? Наивници!

Елена Гунчева-Гривова