20.04.2024

Може да бъде изображение с 1 човек

Едва се отървахме от едни спасители /харвардски – интИлИгентна работа/, и ей, от есента се задават нови орди от спасители. Които са предопределени от съдбата, Бог, Ванга, дядо Влайко и вселената да ни спасят. Докато ние си седим на дивана, разбира се. Ще бъдат спасени само тия, които вяват в новия Спасител и пляскат чело в пода пред него. Другите ще бъдат заклеймени, а в случаите на някои по-радикални спасители – изпратени в урановите мини.

През 90-те години на миналия век, ордите спасители от СДС общо взето, успяха като рояк скакалци да минат през Родината ни и нищо неопоскано да не оставят. То не бяха Спасителят Костов, Спасителят Фил Димитров, Спасителят Желю Желев, направо не можехме да се спасим от спасители.

След това ни налазиха евроатлантически спасители. След като Спасителката Мая се пробва да ни спаси, се оказа, че спасените искат други да ги спасяват. Това не й пречи отново да се пробва като спасител наесен. Но палмата на първенството отнесоха Спасителите от Харвард. Европейска работа, ви казвам. Стара краварска школа в спасяването. Тълпата от хора, жадуващи спасение от именно тези, нарастна главоломно, а спасението протече с такива темпове и мерки, че на спасения народ свят му се зави. Втрисането от спасението позволи бързо да се спасим от тия именно спасители. Но пък си търсим нови.

А Спасителят Бойко, известен и като Главна Мутра на Републиката, така успя да ни спаси, че нищо за спасяване не остана след него. Но като стар, опитен спасител, отново загрява на тъч линията за ново спасяване. И ордите фанатизирани лелки, вече пишат стихове за него.

Друг Спасител се явява Свети Костя Възрожденски. Ванга го е казала, че само той – единствено той, е назначен лично от Господ за спасител. Който не вярва, е национален предател, продажник и ще бъде изправен до стената или ще копае с лъжица в урановите мини. Спасението задължително в този случай ще мине и през цирка, докато на спасения народ /който ще е пренебрежимо малко количество с оглед почитателите на новия Спасител/, също свят ще му се завие. Останалите, които не заслужават спасение, както вече казах, че са до стената или в Бухово.

Трети спасител отново ще се явява и Света Корнелия Бузлуджанска. Спасител-ветеран, така да се каже. От около 30 години все ни спасява, а ние все неспасени оставаме. Само заради враговете, разбира се. За да ни спаси, е готова даже със Свети Ристе Спасителят да влезе в коалиция.

Не знам какво ни остава, освен да стоим и да чакаме спасителите да се наспасяват. Поединично. След това ще се оплакваме от спасението. Едни таквиз работи на територията, където народът чака някой друг да го спаси, а политиците са обожествявани и възхвалявани, а думите им винаги се приемат като думи на месии.

Нещо много божествено и пророческо взе да ми става…..

Елена Гунчева