13.05.2024

„Ако загине справедливостта, човешкият живот няма да има вече никаква стойност.“
(Имануел Кант)

Само те – Путин и Орбан – събраха смелост да се противопоставят на бюрократичната и автократична, неизбирана от никого, Европа – в защита на традиционните християнски ценности! И срещу безмерно развихрилата се и разбушувала се джендърска и човеконенавистна политика на Европейския съюз!
Само Путин събра смелост – каквато липсваше на един Горбачов и на един Елцин – да се противопоставят с оръжие в ръка на самите, въобразили себе си за богоизбрани и за върха на Цивилизацията, Съединени Американски Щати!
Дори, бих казал – и той (Путин) търпя прекалено дълго безогледните издевателства на Съединените щати и целокупната Западна върхушка!

Които Съединени Американски Щати – след разпадането на Съветския съюз – съвсем изнагляха, разгащиха се и разпищолиха – и си въобразиха, че целият свят е единствено техен вовеки веков! И че могат да правят и да безчинстват на воля – каквото, както и където си поискат!

Силно и дебилно повярвали си в настъпването на „Края на историята“(по Франсис Фукуяма) – световното господство на „либералната демокрация“ от американски тип!
Е – май идва време да се отдръпнете силно назад – самозабравили се в усещането на своето всевластие, беззаконие и недосегаемост, Западняци малоумни!

Всички ние помним накацалите по колесниците на самолетите и ошашавени американски служители в Афганистан!
Май идва не втора, а трета серия от филма – след Виетнам!
А да не забравяме и безбройните ви безчинства – и позорното ви бягство – в бивша Югославия, Ирак, Либия! И къде ли не по света!
Справедливост за всички!

НИКОЛАЙ РИЗОВ