26.04.2024

България, като една просперираща и богата държава, бракува ковид-ваксини за над ПЕТДЕСЕТ МИЛИОНА ЛЕВА! Петдесет милиона! На фона на предвидените 750 милиона лева за ковид-мерки, не изглежда чак толкова. Но безумният цинизъм е потресаващ и отвратителен.

Някой от вас виждал ли е дори един милион лева накуп? Помните ли, че за една малка част от тези пари една болница за туберкулозноболни щеше да бъде затворена скоро? Знаете ли на колко деца могат да бъдат направени операции и лечения в чужбина и да бъдат спасени? Знаете ли колко пенсионери могат да си купят лекарства с тези пари? Знаете ли колко детски домове могат да бъдат отоплявани? Знаете ли колко кухни за бедни могат да бъдат издържани с тези ПЕТДЕСЕТ МИЛИОНА ЛЕВА!?!

На това едно време му казваха безстопанственост и принципно подлежи на наказателно преследване и присъди. В днешна България присъди за напразното пилеене на милиони народна пара няма. Нито пък за окрадени пари. Защото е явно, че някой си е прибрал комисионните от тези ваксини.

Още когато се разглеждаше бюджетът за 2022 година, в Комисията по здравеопазване казах, че тези пари ще се похарчат напразно, а ваксините няма да бъдат използвани. Знаете ли за колко милиона лева дарихме ваксини на чужди държави? А сега и бракуваме останалите? Ако тези 750 милиона за ковид-мерките бяха насочени към други нужди на здравеопазването, можеше да не сме най-болната нация в Европа.

Виждате ли кутиите за дарения по магазини и църкви за лечение на дечица? Занесете ги тези кутии в Народното събрание и Министерски съвет. Като имат 50 милиона лева да бракуват ваксини, ще намерят пари и за децата.

Управляват ни изроди. За които подигравката с българския народ е ежедневие! В нормална държава огромната част от политиците ни трябваше да бъде осъдена и да си излежава присъдите. И да им бъдат конфискувани имуществата и парите, придобити чрез ограбване на народа.

Срам ме е. Срам ме е от тях. Срам ме е от нас, че го допуснахме!

Елена Гунчева-Гривова