19.04.2024

Става интересно в САЩ-щат срещу щат!Де Сантис няма да помогне за екстрадирането на Тръмп от Флорида в Ню Йорк!

За него около обвинението има „съмнителни обстоятелства“. Той същевременно осъди обвиненията срещу фаворита за републиканската президентска номинация като „неамерикански“ и като „превръщане на правната система в оръжие за прокарване на политически дневен ред“.

Тръмп тръгна в атака: главният прокурор на САЩ е спонсориран от Сорос.Сериозно изявление!

Тоест Тръмп твърди, че това е факт на корупция и официалните власти на САЩ се контролират от олигарси. Това го знаем отдавна, но в САЩ не са го говорили толкова шумно. И ако това е така, тогава се оказва, че много решения на американските правоприлагащи служители по отношение на граждани на други страни са съмнителни.

У тях нека си правят каквото си искат, но със сигурност не могат да четат морал по света.

Републиканецът, губернатор на Флорида и кандидат за президент на САЩ Де Сантис каза, че неговият щат няма да помогне за екстрадирането на Тръмп в Ню Йорк,пише Fox News!

Тоест маршалите, (силите за сигурност, които ще трябва да заловят Тръмп в имението му във Флорида) на един щат ще се изправят срещу силите за сигурност на друг щат и тълпа от поддръжници на Тръмп?

Ще бъде добро шоу!

Затова на Тръмп ще бъде предложено да се предаде доброволно в замяна на домашен арест и забрана за комуникация с медиите.

Според изтичане на информация от съда в Манхатън, Тръмп ще бъде обвинен в няколко десетки епизода.

Плащанията на порнозвезда са сигнал за привличане на внимание, опит за дискредитиране на опонент. От гледна точка на PR-а, това е слаба атака: „Сексуално способен мъж (Тръмп) изглежда по-добре на фона на друг мъж, който забравя думите и къде да отиде (Байдън)“.

Следователно въпросът е просто в други епизоди. И ако има десетки от тях, тогава този процес е за много месеци, което е необходимо както мислят демократите, за да лишат Тръмп от възможността лесно да спечели първичните избори и да стане кандидат за президент на Републиканската партия.

„Превърщането на правната система в оръжие за прокарване на политически дневен ред обръща върховенството на закона с главата надолу“, написа Де Сантис в Twitter. „Това е неамериканско.“

„Подкрепяният от Сорос окръжен прокурор на Манхатън последователно изкривява закона, за да омаловажи престъпленията и да извини престъпно поведение“, продължи Де Сантис. „И все пак сега той разтяга закона, за да удари политически опонент.“

Де Сантис добави: „Флорида няма да съдейства при искане за екстрадиране, като се имат предвид спорните обстоятелства, свързани с този подкрепян от Сорос прокурор от Манхатън и неговата политическа програма“.

Йордан Халачев