27.04.2024

Страхливият и неуверен човек винаги се крие зад гърба на другите. Истинският и силен лидер в трудни моменти застава най-отпред и повежда, тези които са му се доверили.

Побългареният Меси обича да се крие зад гърба на жени и професори. Така се криеше през пандемията зад гърба на професорите Мутафчийски, Ангелов и Балтов, така се крие в Парламента зад 50-килограмовата Десислава Атанасова, а днес се скри и зад проф. Габровски, когото прати да вземе мандата от Радев. Мислите ли, че ако имаше дори и най-малкия шанс за съставяне на кабинет, Борисов нямаше да застане отпред. Щеше. Но понеже няма абсолютно никакъв шанс да обедини мнозинство около себе си, предпочете да изгърми бушона Габровски.

Криенето и изгарянето на доказани авторитети вероятно е тайната за политическото дълголетие на Борисов, но е акт на страхливост и морално падение. Участието в две листи и оттеглянето му след това, както и издигането за премиер на човек напълно непознат за избирателите на ГЕРБ е подмяна на вота и лъжа към подкрепящите тази партия.

Борисов наистина си вярва, че е Меси. Толкова силно си вярва, че през 2011 като играч на Бистришките тигри заяви, че “с удоволствие би взел наградата за „Футболист на годината”. И наистина щеше да го направи ако не беше акумулираното обществено недоволство, създадено от това безумие. Година по-рано си Борисов си беше повярвал, че е Роджър Федерер и се разсърди на легендата Борис Бекер, че го е бил на тенис.

Раздвоението на личността е сериозно психично заболяване и то не може да бъде оправдано само със зодиакалния знак на човека – Близнаци. Да кажеш “от мен по-добър за премиер няма”, и след няколко часа да пратиш друг да оглави държавата означава две неща. Или не искаш да дадеш най-доброто за държавата си или лъжеш народа си.

Да се сравняваш с виртуозите Меси и Федерер, а да се плашиш от куците коне ПростоКиро и Бойкикев те прави, като Наклонената кула в Пиза – привлекателен, но нефункционален. 🇧🇬

Станислав Недков