04.05.2024
Гледах вчера тъпата физиономия на лицето Киро Петков, след като бе изловен по време на срещата си с чичо Спас, като в един момент дори си помислих: оп, роботът май блокира!

После пък си викам, ами ако наистина е така? Ако Киро действително е робот, който американците са ни го пратили за тест драйв? За да видят как работи новата им технологична разработка в реална среда.

Не бих се изненадал, честно да ви кажа. Киро дотук даде толкова много дефекти, че като нищо може да се окаже някаква нулева версия на хуманоиден робот. Нещо като Кен на Барби, но с по-големи зъби и с тайвански чип. Изкуствен интелект от първа серия, малко преди да бъде пуснат в серийно производство. Първоначално замислен като домашен компаньон за възрастни дами, но впоследствие развил самосъзнание, еманципирал се и започнал самостоятелна политическа кариера като променкаджия. Възможно е. Наистина. Помислете.

Нещо повече. Ако приемем горната версия, то тогава и лицето Лена някак също идва на мястото си. Нещо като Барби, но с мустаци, заради южняшките кабели в мозъчната й кутия. Натискаш й “старт” и тя веднага те хваща за парапета!

Аз лично вярвам в роботиката и в подигравателното отношение на западната цивилизация към нас. И в този ред на мисли, съм почти сигурен, че Киро е ъпгрейдната версия на технология, която първоначално е била замислена като пералня с нов модел тъчскрийн. Въпросът обаче е може ли да бъде рефрешнат този тапир и върнат към фабричните си настройки или ще трябва да гледаме шоуто на роботите дотогава, докато ген. Атанасов не започне да изскача от пазвата на Асен Василев с вик „Който няма щепсел, е путинофил!“.

Не знам, не разбирам от техника, ама нещо със сигурност трябва да се направи! Щото на мен вече ми падна батерията. Не знам вие как сте…

Васил Петев

https://mediamall.info/