28.03.2024

Двама мъже охраняват Севда, комшии казват, че не са я виждали на разходка с количка 

„Размененото бебе изчезна! Не сме виждали майка му да се разхожда с него или да излизат дори от къщата си да отидат до магазина, както правеха преди.“

Това разказаха пред „България Днес“ съседи на Севда Михайлова, майка на едно от децата, чиято съдба шокира България през декември м.г. Младата родилка живее в столичния квартал „Орландовци“.

Случаят с подменените деца в болница „Шейново“ в София разтърси обществото у нас преди Нова година. Заради съмнение, че детето, което отглежда, не е нейно, два месеца след раждането родилка иска направата на ДНК тест. Резултатът от изследването потвърждава, че пеленачето, с което жената се е прибрала от болницата, всъщност не е това, което е родила. Жената сигнализира в „Шейново“ и лечебното заведение започва вътрешна проверка.

При нея се установи, че номера на гривничката, която се поставя на детето при раждане, не съответства на този на майката. В заключение се разбира, че две бебета, родени по едно и също време, са разменени и са дадени на грешните родители.

Домът на размененото дете тъне в разруха

Домът на размененото дете тъне в разруха

В края на миналата година директорът на „Шейново“ Румен Велев обясни, че размяната на двете новородени момиченца в болницата е станала след раждането при първото им даване на майките, когато са били настанени в кошчетата в неонатологичното отделение.

Децата са родени през септември, но за случая стана известно едва на 7 декември 2022 г. От началото на разследването се развиха стотици теории, според една от които Севда Михайлова отказала да се яви в болницата, за да й бъде направен ДНК тест и твърди, че детето, с което си е тръгнала от лечебницата, си е нейното.

Имаше и подозрения, че в болницата бебетата може да са били разменени умишлено или да е допусната грешка от страна на персонала. Майката, подала сигнал в болницата, все още остава неизвестна.

Мъже не позволяват на Севда да говори с репортери
„България Днес“ отиде на място в столичния квартал „Орландовци“ пред къщата на Севда, за да види на място какво се случва с разменените деца. Обстановката там е мрачна, а къщата на жената полуразрушена.

Източник: 24 часа