08.05.2024

Тодор Тагарев

Брилянтни източници на АФЕРА информираха тревожно, че министърът на отбраната Тагарев готви ново пъклено дело.

Тагарев иска да предаде на Украйна единствената за България брегова противо корабна система “Рубеж”, като за целта уговаря военните капацитeти в Министерството на отбраната, както и в Генералния щаб, да дадат становище, че системата “Рубеж” е излишна за България и можем без нея.

Системата “Рубеж” е много скъпо съоръжение, купено от руснаците в периода 1985 – 1990 година и на стойност около 90 млн. рубли, плюс около 30 млн. рубли за боеприпаси.

Това е единствената защита на България откъм брега!

“Рубеж” стреля на 400 км. разстояние и предоставянето от българска страна на Украйна, означава, че украинците могат да го ползват срещу руски територии, което моментално ни прави категоричен участник във войната, като лишава държавата ни от единствената защита откъм брега.

Тагарев в момента оказва тотален натиск върху подчинените си във военното министерство да дадат становище, че бреговата система “Рубеж” е излишна и не трябва на България, за да може да внесе такова становище в Парламента и да бъде гласувано ЕДИНСТВЕНАТА БРЕГОВА ЗАЩИТА НА БЪЛГАРИЯ да бъде предоставена на Украйна.

Afera.bg