01.05.2024

Включването на Израел в конфликта чрез предоставяне на Украйна на системата Железен купол, противоракетният щит, който пази Израел, което е на ход да се обсъди тези дни, ще бъде много сериозно изменение на войната.

Категорично много опасно ескалиране и нов геополитически сблъсък с висока степен на сеизмичност. Досегашната форма на конфликт между англо-саксонците и руснаците ще бъде пионерска приказка в сравнение с експлозията, която би предизвикала намеса и на Израел.

Преди да обясня искам само да кажа, че без намесата на Запада на страната на Украйна, конфликтът отдавна щеше да е свършил, разбира се в полза на Русия. Той ще свърши в полза на Русия и при сегашната ситуация, и при бъдещо общо организирано воюване срещу Русия също ще свърши в нейна полза, но разрушенията, които ще предизвика, ще бъдат глобални.
Това е разликата.
Трябва да е ясно на всеки занимаващ се с геополитика, както и на всеки наблюдаващ, а и на начинаещите, че Русия не може и няма да бъде победена по никакъв начин, а Украйна ще трябва или да се откаже от пътя, по който сега върви, или ще изчезне от картата на света.
За тези думи очаквам и подигравки от експертите и отричане на приятелите ми от мен, очаквам и блокиране, всеки ден го очаквам, но това е истината и аз няма да мълча, както не съм мълчала за нея никога.

Ако Израел се намеси с ПВО Железен купол срещу иранските дронове, това ще мащабира конфликта по много неприятен начин и със сигурност ще обърне много тежко отрицанието към Запада. Има вероятност и за предоставяне на Украйна на израелски ракети със среден обсег, което Русия няма да допусне на никаква цена.

Тук има два основни пункта на значение.

Първо.
Такава намеса ще активизира моментално Арабския свят, и шиитския и сунитския. Израел е техен основен враг. Ще се разгорят локалните конфликти. Като прогнозирам обръщане на арабите срещу Израел с непредвидими последици. Огромни държави ще скочат – Иран, Турция, Сирия, Египет. Не може да се предвиди реакцията на Саудитска Арабия и Ирак, но ми се струва, че няма да са в полза на САЩ и Израел.
Намеса на Израел ще се прочете като опасност за целия Близък Изток. Който вече осъзна, че единственият път, по който може да се постигне траен мир и просперитет, минава през Москва. И може да се отприщи такава война, че ще се молят да не бяха го правили.

Второ.
Намеса на Израел на страната на Украйна моментално ще постави под съмнение холокоста и всички дивиденти, които Израел жъне от края на ВСВ досега. Всякаква подкрепа към Зеленски, управлението на Украйна е доказано нацистко, включително в буквален смисъл, освен в преносен, би превърнала Израел в предаващ собствената си ценностна система. Просто не мога да проумея как това изобщо се допуска като възможност в управляващите кръгове на Израел, но ето го, за пореден път наблюдаваме самоубийствено унищожително намерение, което се налага като нормално и даже необходимо.
Това би било безумие по отношение на всички политически претенции на Израел и ще разруши държавата отвътре. Което, знаем, е основна цел на глобализма – РАЗРУШАВАНЕ НА СИСТЕМАТА НА ЖИВОТА ОТВЪТРЕ. Което пък чрез промиване на мозъците става със съгласието и одобрението на унищожаваните. Което е абсурд, но се случва.

Всички искаме да няма война и да се оправят нещата.
Това няма да стане, ако не спре демонизирането на Русия и ангелизирането на Украйна. Просто няма да стане. Оттам насетне всеки ще си носи последствията от разбиранията и действията.
Сто пъти Русия каза, че няма да позволи да я бият, унижават и третират. Че няма да допусне глобализирания ред.

Тази война неминуемо ще завърши с втори Нюрнбергски процес.
Така че не ми се мисли какво правят някои!