20.04.2024
”Когато един самолет започне да пада и доближи земята, има една мъртва точка, до която Земята и самолетът се отблъскват. След тази мъртва точка започва привличане между Земята и самолета. Сега сме под мъртвата точка”. Това заяви лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева в коментар за състоянието на Левицата в България.

„Щом Левицата се смъква с 9 процента пред падане – това е сериозен симптом. Социалистическата партия е била водеща за целия преход, със сериозни хора“, посочи тя.

Мишо Миков и Нинова не успяха да преодолеят епохата „Станишев” в БСП. Когато един самолет започне да пада и доближи земята, има една мъртва точка, до която Земята и самолетът се отблъскват. След тази мъртва точка започва привличане между Земята и самолета. Сега сме под мъртвата точка”, заяви още в предаването „На фокус” по NOVA NEWS лидерът Дончева.

„Кой кого е предложил? Първанов, Пирински и Божинов са поканени. Тези хора значат ли нещо за БСП и за онези хиляди, които са членували в БСП. Кой е авторитет за възрастните хора в БСП? Крум Зарков ли? Те не знаят кой е Петър Витанов“, заяви Дончева.

„Едната част казва, че ще разцепим БСП, а другите казват, че без БСП няма да стане. Ако Нинова вземе връх, очевидно това не може да стане. Аз смятам, че това не е единственият препъникамък.

БСП със сегашния си кадрови, организационен и деен потенциал не може да бъде водеща роля. Трябва да се правят мостове и старите муцуни да градят тези мостове“, посочи тя.

„Ние сме правили коалиции и с по-големи не кретени, а катили. То не е въпрос дали става по-добре, а че няма нужда егото на лидерите да се изтъква като проблем. В практиката ни сме показали, че не егото е проблем“, каза тя.

https://frognews.bg/