18.04.2024

„Демократична България“ е вързана с „Промяната“. Вързана е. Този репутационен скандал е пряко свързан с ПП, независимо кой какво говори. Но Антони Тренчев е бивш депутат на Реформаторския блок. Освен това онези „спонсорски пари“ са получени не от „Демократична България“, а от „Да, България“. Така че „компютърната част“ от ДБ, представлявана от Христо Иванов и Ивайло Мирчев, е пряко ангажирана.

Така лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева коментира разразилия се скандал „Nexo“.

„Едно е да кажеш – нарушили са, обаче от това следват административни наказания – забрана за дейност или глоби. И съвсем друго е – те са измамници, перачи на пари. Но така или иначе към момента скандалът е факт“, допълни тя пред БТВ.

„По-интересното обаче е друго – има ли участие американската амбасада в разгарянето на скандала. Ангажирането на чуждите посолства би означавало в стратегически план дистанциране на нашите евроатлантически партньори от формации, които се заявяваха като евроатлантици и покровителствани от тези външни фактори“, продължи Татяна Дончева.

„Писъкът на Настимир Ананиев, как той ще съди всеки, който ангажира името му, е да бягаш пред вятъра. Защото си гузен“, заяви тя.

Според нея „в дъното на зациклянето на сегашните и предишните парламенти е натискът на някои среди, че трябва да се отива към президентска република“: „Изобщо не е хрумка на Слави референдумът за президентска република. Натам тикат нещата военните. Освен това нали не мислим, че търсят нов Де Гол – прозорлив и независим човек. Колкото по-умен, прозорлив и независим, ще гледат да го изтикат в кьошето“.

Дончева заяви още: „НДСВ е минала работа. Типажи като тия, които НДСВ извади навремето – сериозни хора, утвърдени в професиите си, няма как да се намерят сега. В момента е пълна нищета – на игрището няма играчи“.

Тя коментира и лансирането на името на Пеканов като лидер на новия политически проект на президента. И заяви: „Променкаджиите са персони, за които ти трябват 5-10 минути, за да разбереш какви хора имаш насреща. Когато им дадеш държавата, означава, че ти нищо не разбираш. Пеканов е младо момче, симпатично. Въпросът е, че всичко, което е направено изкуствено, когато не си извървял път в политиката, който да те направи устойчив, това е много несигурно. Това е ерзац“.

https://epicenter.bg/