08.09.2024

Анастасия Гешева

Тези, които сега спускат нова желязна завеса, са същите, ама същите, които разкъсаха предишната желязна завеса.
Същите, които пяха песни и бляха като овце за свобода и демокрация, не говоря само за България, за цяла Европа, сега се оказват същите като онези, на които скъсаха завесата.

Много, ама много се ядосаха, че не успяха да хванат Русия в мрежите си. И затова спускат нова завеса. Което автоматично води до извода, че предишната желязна завеса пак е била спусната от тях и пак по същата причина – не успяха да превземат Русия. А така искаха!!!

Предният път използваха Шикългрубер.
Сега използват много хора, един от които е Зеленски.

Но идеята е същата.

Втората световна война върви с пълна сила. Истината е, че се допуска колосална геополитическа философска грешка, че сме в трета световна война. Не! Довършва се Втората Световна война! Самият факт, че се говори за ревизия на Ялта и Потсдам, за ревизия на редица договори – за Курилите, за Балтийско море, за Черно море, включително ревизия на Балканите – означава, че все още не са приключили процесите на втората световна война.

Самият факт, че се говори за държавен фашизъм и нацизъм (това са две различни неща!), който се насочва срещу Русия, означава, че все още се води втората световна война.
Преди 77 години светът сключи едно примирие. И се спусна желязна завеса, защото Чърчил ви каза така в речта от Фултън. Значи той измисли метафората и той заговори за една от големите лъжи в съвременната история – че Хитлер и Сталин СА ДВЕТЕ СТРАНИ НА ЕДНА И СЪЩА МОНЕТА. Сега се говори същото, че Путин и Хитлер са двете страни на една и съща монета. Прозрачно е колко едни и същи са идеолозите! Изобщо, Чърчил е архитектът на съвременната русофобия в нейния настоящ геостратегически вид. Той видя, че не може да пробие Сталин, след като не успя да превземе Русия чрез Германия. И тогава спусна желязна завеса, уж руснаците са агресорите, изпотъпкаха Европа, стигнаха до Берлин, ужас. Ама преди това не казва кой финансираше Хитлер да дойде на власт, кой го насочи на Изток след като той много умело бомбардираше Англия. И така накараха Сталин да излезе от коритото си.

Днес трябва да благодарят на Бога, че сегашният властелин на Кремъл няма да пристигне в Лондон лично, защото да превземаш държави е върховна простотия и само наистина завършени комплексари го правят. Има си други начини за господство.

Спускащите железни завеси са едни и същи – англосаксонците. И по една и съща причина – не успяват да превземат Русия. Следователно по това правим извода – Щом се спуска желязна завеса в Европа, значи Русия е победила Англия чрез нейните проксита, преди 80 години Германия, а днес САЩ/Украйна, на бойното поле.

Запомнете – Не сме в трета световна война!
Довършваме си втората световна.

Анастасия Гешева