30.06.2024

Назначеният от ОИК-София столичен кмет Терзиев и адютантът му Мис Бони от „Стесни София“ упорито отказват да изпълнят решение на Върховния административен съд и базирано на него разпореждане от СДВР – КАТ София и твърдят, че няма да премахнат тротинеткаджийските писти, които самоволно и абсолютно незаконно изградиха върху четири централни софийски булеварда.

Наглостта и безочието на розовата секта, която нахлу в Столична община преминава всякакви граници! Васко Ухото чакал някакво правно становище, на база на което щял да реши какво да предприеме. Този явно не схваща, че решенията на ВАС са окончателни и всеки български гражданин е абсолютно задължен да ги изпълнява. Така е записано и в Конституцията, която ортаците на Ухото осакатиха заедно с Борисов и Пеевски в предишния парламент. В този смисъл няма никакво значение какво точно становище ще напише някаква частна адвокатска кантора, пък била и тази на Лена Бориславова и други правни светила.

Нека губернаторът Мертен разпореди на своя оръженосец Сарафов, който между другото е и главен прокурор на Републиката, освен да търси Ружа Игнатова да си влезе във функциите и да принуди Васил Терзиев да спазва Конституцията и законите на страната, като изпълни немедленно решението на ВАС.

Освен това, въпросният пишманградоначалник трябва да бъде привикан, да му се снемат показания и да се сдобие с обвинение, защото е разплатил над милион лева от бюджета на Столична община за незаконен строеж!

Ако лицето Терзиев не предприеме незабавни действия по разчистване на царството на Мис Бони около НДК, аз и мои съмишленици, като граждани ще направим необходимото, за да изпълним разпореждането на ВАС и ще демонтираме всички незаконно поставени от кмета „орнаменти“ по булевардите на нашия град. След като извършим демонтажа всички колчета и гумени стопери ще бъдат закарани в сградата на Общината и предадени на охраната с приемно-предавателен протокол. Това предстои! Друга оправия с тези нахалници и малограмотници очевидно няма.

Страхил Ангелов