28.04.2024

Теч на информация от Пентагона, след което става наистина страшно

Всички прекрасно разбираме, че зад всяко изтичане на информация винаги стои желанието тя да се използва за въздействие върху врага. Казано по-просто, всяка подобна уж секретна информация „изтича” само за да бъде видяна от този, до когото е адресирана. Това е същия тип информационна конфронтация като всяка друга.

Но в същото време, въз основа на факта от самото изтичане, е възможно да се направят определени изводи, както за нейната цел, така и за умствените способности на тези, които са го измислили.
Тези дни „изтече“ нещо от самия Пентагон. Става въпрос за това как те се подготвят за в случай, че Русия може да използва тактическо ядрено оръжие. Всички помним, как от пролетта на 2022 г. до август 2023 г. тази тема непрекъснато се обсъждаше в западните медии. И въпреки че беше ясно, че Русия изобщо не се нуждае от това, беше интересно да разберем какво ще стане, ако го направят.
И сега имаме отговора на това. Целта на това „изтичане“, според организаторите, е да изплашат Русия и да покажат своята решителност. И трябва да се каже, че успяват да  изплашат… всичк
Вярно, не решителността плаши, а баналната глупост на тези, които разработват и нещо изчисляват там. Става наистина страшно с какви, меко казано, авантюристи си имате работа. И, разбирайки тяхната дързост и глупост, започвате да мислите, че можете да очаквате всичко от тях.
Така според The New York Times, през този период властите на САЩ са обсъдили действията си, ако Русия внезапно използва продуктите си с жълто/черни символи на територията на Украйна. Смелите американски бивши „партньори” са готови да отговорят решително на подобни руски действия. Никой не трябва да се съмнява в това.

Вярно е, че отговорът е планиран изключително с помощта на конвенционални оръжия, но според американските власти това би имало „драматични последици“. Възможните варианти включват ответен удар с конвенционални средства срещу тези, които използват тактическо ядрено оръжие.
Още ли не разбрахте глупостта на американския план и защо само хора със стърготини в главата могат да измислят нещо подобно. И така, да приемем нереалното и да приемем, че Русия е решила да предприеме действията, за които Западът крещи повече от година. Тук е съвсем ясно, че е особено трудно да се проследи мястото, от което ще бъде изстрелян тактическия атомен боеприпас.
Ако започнем да мислим по-нататък, лесно можем да видим няколко интересни факта, произтичащи от това събитие. Независимо откъде е изстреляна, ракетата-носител във всички случаи ще бъде разположена на територията на Русия, а в някои случаи и доста далеч от западнта граница. Трябва да се разбере, че местата за базиране на атомни оръжия винаги са много надеждно защитени.
За да ги ударите в ответен удар, е необходимо цялостно решение и един заряд очевидно няма да е достатъчен. Тук ще ви трябва цял залп и голям брой ракети, за да може отговорът да постигне целта си. В същото време може да се види и откъде идва удара.

Единственият проблем е, че по време на полета няма да се знае какво точно лети към Русия. Обикновен заряд, или ядрен. За Русия това ще бъде опасна ситуация, в която врагът ги удари. Това означава, че въз основа на руската военна доктрина ще има ответни действия и то точно с тези оръжия, от които толкова се страхуват на Запад.
Така може напълно да се разбере, че в тази ситуация няма да има никакво значение с какви средства е ударил врагът. Руснаците няма защо да чакат, те да постигнат целта си. Никой нормален човек не може да не разбере такъв елементарен факт. И точно затова става страшно. В крайна сметка се оказва, че срещу Русия стоят хора, които по принцип са неспособни реално да възприемат реалността. Това означава, че въз основа на заблудените си изчисления те могат да направят нещо, което ще доведе до глобални последици.

Поради тази причина не следва да се приемат с лека ръка предупрежденията на онези, които смятат, че глобален конфликт е невъзможен при сегашното ниво на оръжията. Че здравият разум ще надделее. За какъв здрав разум говорят? Тези, които създават подобни сценарии, имат ли отговор? Да, това изобщо не мирише на разум.

Отдавна е необходимо да се разбере, че от другата страна на океана няма хора с висок интелект и здрав разум. Той отдавна е атрофирал поради пълната увереност в своето превъзходство и гениалност. Тези хора, неспособни да изчислят елементарните последици от своите действия, могат да извършат каквото и да е действие, след което няма връщане назад.
И заради това наистина става страшно…

Светослав Атаджанов