18.10.2024
elena

Може да бъде изображение с влак, железница и текстово съобщение

Преди седмици качих колаж с български и руски влак. Тогава много тръгнаха да спорят, че в България имало нови влакове. Трънки има! Ето ви пресен случай. Гледайки локомотива и вагоните, са горе-долу моя възраст. А може и повече.

Да попитам евроатлантиците, които толкова напираха да влезем в ЕС? Нали щяхме да просперираме, всичко щеше да е ново, хубаво, европейско? Освен европейските боклуци, които пратиха да се горят тук, какво европейско видяхме?

Вече на мястото на тези, които са проевропейски насроени, щях да издигна мотото „Да се измъкнем от Африка!“, като първа крачка. Че то Европа стана една…..Бегъл поглед в метрото в Париж може да ви отврати напълно от Европа. Или от улиците в Лондон, приличащи по население на битпазар в Пакистан или Брега на слоновата кост.

България си тежи на мястото там, където е – в ИЗТОЧНА ЕВРОПА! И е способна и без европейски подаяния да изгради държавата си и да просперира. С едно условие – ЕС и САЩ да си вземат гнусните отрепки, които ни сложиха за политици. Защото български политици в парламента почти няма. А в управлението напълно няма.

Та….да се измъкнем от Африка. После ще го мислим накъде да потегли локомотива.

Елена Гунчева-Гривова