16.09.2024

Столичният кмет Васил Терзиев днес внезапно обяви, че НЕ бил доволен от промените по „Патриарха“ и че „Фритьоф Нансен“ щял да остане еднопосочна улица. Хммм… само аз ли помня, че на изслушване в СОС наскоро каза как проектът ще трябва да бъде завършен…?

Откакто дойдоха на власт ПП-ДБ-СС в Столична община то не беше наполовина съборен паметник, спрян с решение на съда и оставен да стои в центъра на столицата като ешафод, то не беше златна арка ала „Златни пясъци goes to Vegas” и бъчви пред „Невски“, то не бяха епопеи за тротинетки, велоалеи от ядосаните СС-ари (новите СДС-ари чудесно биват олицетворени от върлите активисти на „Спаси София“, които само се карат на Ганя как не разбира от хубави промени)…

Но не, Ганя – срамувай се, слушай активистите на Борис Бонев. ТИ възстана срещу велоалеите, ТИ си статукво и мафия, ТИ си назадничав, защото не искаш да се задръстваш и да губиш мозъчни клетки от нерви всеки път като минеш по от малкото булеварди, по който доскоро се минаваше спокойно.

Днешното поредно изпълнение изглежда най-малкото като некомпетентна нерешителност и е още един тежък удар по ПП-ДБ, мъчещи се да водят предизборната си кампания.

Не забравяйте, че хипотезата за касиране на втори тур на местните избори заради липсващите флашки не е изключена. Тогава не знам дали същият брой хора биха подкрепили Терзиев след тези 6 месеца в СО.

Освен това най-вероятно и Конституционният съд чака да минат изборите, защото ако отмени конституционните промени преди това – ще влезем в конституционна криза и ще се окаже, че Димитър Главчев е незаконно избран за министър-председател.

Та така. Весело е!

Ружа Райчева